Uutiset 8.1.2022 10:00

Ehdokkaat esittelyssä: Mikko Nisukangas vaatii valtuustoon muitakin kuin kirstunvartijoita


Seutulehti UutisOiva esittelee sekä lehdessä että verkossa seutumme aluevaaliehdokkaat. Kaikilta ehdokkailta on kysytty samat kysymykset aluevaalien teemoihin liittyvistä asioista. Heidät esitellään tulevissa lehdissä arvotussa järjestyksessä. Kaikki ehdokkaat esitellään ennen äänestysajan alkamista.

Esittelyvuorossa:

Mikko Nisukangas
Vihreät
Ikaalinen


Kuka olet?


Olen Mikko Nisukangas, 45 -vuotias perheenisä ja sijaisvanhempi. Työskentelen koulukuraattorina Hämeenkyrössä. Olen toisen kauden valtuutettu.Mikä houkutti lähtemään ehdolle aluevaaleihin?

Minulla on mielestäni paljon annettavaa juuri aluevaaleihin liittyen. Takanani on lähes 15 vuotta työtä lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kanssa, jotka käyttävät juuri niitä palveluita, joista tuleva aluevaltuusto päättää. Olen työskennellyt ja tutustunut sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintaan mm. Helsingin, Tampereen, Ylöjärven, Kangasalan, Espoon, Turun, Parkanon, Ikaalisten ja Hämeenkyrön alueilla. Näkemystä ja kokemusta siis on ja mielelläni sen toisin lisänä alueelliseen päätöksentekoon.


Mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat, joista aluevaltuusto päättää?

Olen ehdolla, koska haluan edistää laadukkaita palveluita ja ihmisten yhdenvertaista kohtelua. Haluan, että apua tarvitseva lapsi pääsee lastensuojelun äärelle, mielenterveyden häiriöstä kärsivä pääsee vastaanotolle ja että neuvolasta ja vammaispalveluista saa tarvittaessa tukea ja apua. Meidän ei tulisi elää yhteiskunnassa, joka päästää mielen särkymään.Uskotko, että seutumme tarpeet huomioidaan aluevaltuustossa?

Tähän vaikuttaa tottakai äänestysaktiivisuus ja ympäristökunnista läpi menevien ehdokkaiden määrä. Uskon kuitenkin, että lopputuloksesta huolimatta myös seutumme tulee loppujen lopuksi kuulluksi päätöksenteossa. Tärkeää on myös, että valtuustoon valittaisiin tarpeeksi laaja edustus palveluiden käyttäjiä ja ammattilaisia. Jos aluevaltuusto koostuu “perinteisistä” poliitikoista ja kirstunvartijoista, niin kehittäminen ja yhteistyö voi olla haastavaa.


Mikä on mottosi?

Lasten oikeudet rocks!


Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 15.12.2022 16:00 Tilaajille

Ikaalisissa järjestetään Pride-tapahtuma heinäkuussa – ”Nykyinen maailmantilanne tarvitsee tapahtumia, joihin jokainen on tervetullut omana itsenään”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 7.6.2022 18:00 Tilaajille

”Nuorten suhtautuminen kannabikseen on arkipäiväistynyt” – Kouluterveyskyselyn mukaan Ikaalisissa lisääntyivät yläkoululaisten poikien, Hämeenkyrössä tyttöjen kannabiskokeilut

HÄMEENKYRÖ 11.4.2022 15:00 Tilaajille

Vaikka moni asia on hyvin, parannettavaa on yhä – ”Hämeenkyrön Sanna Marin” eli Lotta Hamari työskentelee tutkijana konkreettisesti sen eteen, että kaikkialla saa hyvää hoitoa

KOLUMNI 3.3.2022 13:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Nyt mitataan teot kauniiden sanojen takana – ”Hieman kaksijakoisia ajatuksia synnyttää se että valitetaan kalliista energiasta ja samanaikaisesti heristellään sormea uudenlaisten, puhtaiden energialähteiden suuntaan ja maalaillaan paholaisen kuvia”

KOLUMNI 24.2.2022 20:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Historiallista – ”Harvoin säästötoimenpiteissä on helppoja ratkaisuja, mutta päätöksiä on vaan tehtävä”