Edessä vaikein valtuustokausi?
Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtajan nuijaan tarttuminen on minulle iso kunnia. Pääsen jatkamaan puheenjohtajien naissarjaa, jonka aloitti Maria Härkki-Santala. Sarjaa jatkoi Kirsi Parhankangas ja nyt minä aloittelen heidän ansiokkaissa jalanjäljissään.
Opiskellessani aikoinaan hallinnon erikoisopintoja sanoi opettajani, että miksi aina puhutaan johtajista ja erikseen naisjohtajista. Toivottavasti näin ei enää ole nykyaikana: sitä paitsi kaikkihan ovat nykyään henkilöitä!
Hämeenkyrön kunnanvaltuustoon kuuluu 35 valtuutettua ja heistä on aloittanut uusina 16 henkilöä. Tämän kauden ensimmäisessä valtuuston kokouksessa onnittelin valtuutettuja valituiksi tulemisesta ja siitä, että hämeenkyröläiset ovat halunneet äänestää meidät edustamaan itseään ja päättämään kuntamme asioista. Heti sen jälkeen minun oli sanottava, että kaudestamme tulee todella haastava, kenties vaikein kaikista. Eikä vähiten haastava ole tuleva sote-uudistus tai oikeammin elämä kunnassa sen jälkeen. 1.1.2023 vastuu sosiaali- ja terveyshuollon palveluiden järjestämisestä siirtyy hyvinvointialueille.
Puheenjohtajana kannustan valtuutettuja puheenvuorojen käyttöön, joiden toivon olevan asiallisia, kehittäviä ja rakentavia ja tietenkin oman aatemaailman mukaisia. Erilaiset näkemykset ja mielipiteet rikastavat ja laajentavat näkökulmia, ja näin saadaan syvyyttä ratkaisuihin ja päätöksentekoon Hämeenkyrön kunnan parhaaksi.
Toivon myös kuntalaisilta aktiivista yhteydenottoa valtuutettuihin, olemmehan me siellä kuntalaisten valitsemia! Kunnallisen päätöksenteon pitää olla kaikkia lähellä, sillä päätökset koskettavat ihmisten arkea.
Tämän kolumnin loppuun liitän runon, joka on Valtuutetun käsikirjasta 2021-2025 (KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö) ja on mielestäni osuva.
Kunta on runo
Kunta on terveyskeskus. Se on kirjasto. Kunta on eskari, alakoulu, yläkoulu, lukio, ammattikoulu, kansanopisto.
Se on voimalaitos, satama, bussilinja, tilaustaxi.
Kunta on kaava ja virkamies. Se on sammutettu tulipalo ja tekohengitetty vanhus. Kunta on sylissä pidettävä hoitolapsi ja asiakas sossun luukulla.
Kommentit
Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.
Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.
Kiitos kommentistasi!