HÄMEENKYRÖ/PARKANO 29.8.2022 13:00

Asfalttimestaruuksista menestystä Hämeenkyröön – ”Katsotaan mitä keksitään ensi vuonna”

Toni LönnroosXmeal Asfalttimestaruussarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin lauantaina 20. elokuuta Parkanossa. Mestaruuteen ajoi huiman nousun sarjassa tehnyt Janne Lähde, hopeaa sai Skodalla ajava Jari Lamminsivu ja pronssia Starlet-kuljettaja Aki Mansikkamäki. V1600-luokassa Honda Civicillä ajava Lähde oli Fenno Rallisprint -nimiseen päätöskilpailuun lähdettäessä sijalla yksitoista, onnistui täydellisesti voittaen päivän molemmat osakilpailut ja otti voiton pisteen erolla Lamminsivuun. Mestaruuden varmistuminen meni täpärälle, se varmistui vasta viimeisen osakilpailun ruutulipulla.

Jari Lamminsivulla oli hyvät mahdollisuudet mestaruuteen, mutta haaveet kaatuivat toisessa kilpailussa luokan lähtijämäärän jäädessä viiteen, joten täysiin pisteisiin ei ollut mahdollisuutta. Lamminsivu voitti luokan, sai yksitoista pistettä, joka riitti hopealle.
– Paljon paremmin ei olisi voinut mennä, voitot tuli kaikista kilpailuista mitkä laskettiin mukaan. Pistelaskusysteemi on varmasti ihan oikein, kun joka luokan autolla voi voittaa. Viimeisen kisan lähtijämäärä vain harmittaa, hämeenkyröläinen Lamminsivu kertoo.

Mansikkamäki oli voittamaton


Hämeenkyröläisten mitalisateen täydensi kolmanneksi ajanut Aki Mansikkamäki, joka oli voittamaton kauden jokaisessa kilpailussa.
– Ainahan podiumpaikkaan pitää tyytyväinen olla, kaikki pisteet otettiin mitä otettavissa oli. Nyt kostautui se, ettei jokaisessa kisassa ollut täyttä lähtijämäärää, että olisi saanut maksimipisteet, sille en itse voinut mitään. Hyvä mieli tästä jäi, katsotaan mitä keksitään ensi vuonna, Mansikkamäki sanoo.
Xmeal Asfalttimestaruussarjassa ajettiin kauden aikana kuusi osakilpailua neljällä eri paikkakunnalla. Pistejahti aloitettiin huhtikuussa Paimiossa jossa ajettiin kaksi osakilpailua, toukokuussa oli vuorossa Nivala, kesäkuussa Kauhava ja kausi päätettiin Parkanon kahteen kilpailuun. Kauden aikana pisteitä keräsi kuusikymmentäyhdeksän kuljettajaa, yhteensä ratoja kiersi yli viisisataa kuljettajaa. Positiivisen palautteen kannustamana ensi kauden suunnittelu on jo käynnistetty.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 21.12.2023 19:00 Tilaajille

Juha-Pekka Pesosen pääpaino kaudella 2024 rallin F-cupissa – ”Tykkäsin ja vauhtikin oli kohdallaan”

HÄMEENKYRÖ 28.10.2023 10:00 Tilaajille

Aleksi Pärssiselle Legends-autojen sorasarjan voitto – Mestaruus ratkesi ilman metrinkään ajoa

HÄMEENKYRÖ 18.9.2023 17:00 Tilaajille

Hämeenkyröläiset vauhdissa rallisprintissä – ”Auto on niin hyvä kuin olla ja voi. Ei tarvitse kuin huoltaa”

HÄMEENKYRÖ 19.9.2022 15:00 Tilaajille

Marko Mansikkamäki ajoi vastoinkäymisten jälkeen voittoon Harrasterallissa – ”Piti peruuttaa tielle, mutta onnistuin pakittamaan ojaan”

HÄMEENKYRÖ/OULU 28.8.2022 15:00 Tilaajille

”Ei meinaa vastustus alata loppumaan”, toteaa epäonninen rallicrossikuski – auton perä tippui soralle ja rengas lähti vanteelta