Ystävyys teinien silmin

Ensi sunnuntaina vietetään ystävänpäivää, joten meidät tettiläiset pakotettiin pohtimaan ystävyyttä teinin näkökulmasta. Ei oikeasti pakotettu, mutta tässä pohdintaa nyt on.

Ystävyys on tärkeä osa kaikkien elämää. Jokaisella ihmisellä on joku ihminen, jolle haluaa heti ensimmäisenä kertoa päivän hulluudet ja hulvattomat asiat.

Ystävyys ei ole pelkästään joku ihminen, jonka kanssa haluat viettää päivän. Se on myös luottamusta vaativa suhde, jossa luottamuksen rakentaminen kestää aikaa. Valehtelisimme, jos väittäisimme, että kaveri on sama asia kuin ystävä, koska mielestämme voisimme kutsua kaveriksi jotain kenet olet tuntenut vasta viikon ja hänen kanssa tulee toimeen, mutta ystävyys on luottamuksellisempi suhde, jossa kestää enemmän aikaa.

Eetu Hjelm, Eetu Jokinen

On toki monia ihmisiä, joilla dynamiikka pelaa ja he tulevat hyvin toimeen keskenään sekä on samanlaisia kiinnostuksen kohteita, mutta ystävä on se tyyppi, jonka haluat kutsua aina vierailemaan ensimmäisenä.

Ystävä on se, jonka kanssa olet kerännyt keskeneräisiä muistoja, joille voitte nauraa yhdessä. Ystävä on hän, joka saa sinut hymyilemään rankkoina päivinä. Ystävä voi olla perhettä, joillain voi olla sisko tai veli parhaana ystävänä, eikä siinä ole mitään väärää. Jollain voi olla lemmikki parhaana ystävänä.

Hyvää ystävänpäivää!

Eetu Hjelm ja Eetu Jokinen
olivat tet-harjoittelussa UutisOivassa.