Yrittäjät tarvitsevat positiivista suhtautumista

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

Viikko sitten keskiviikkona 5. syyskuuta vietimme yrittäjän päivää. Kiitos kaikille yrittäjille sekä heidän työntekijöilleen. Onnea kaikille palkituille yrittäjille sekä heidän työntekijöilleen.
Välillä törmää negatiiviseen suhtautumiseen paikallisiin yrittäjiin ja tuottajiin. Joku minua viisaampi on osannut avata sen niin paljon selkeämmin, joten seuraava on lainaus Jari Sarasvuolta:
”Me tarvitsemme vahvempia yrityksiä, jotka suostuvat tämän yhteiskunnan pelisääntöihin, jotka pystyvät maksamaan jatkuvasti kasvavan osansa sosiaaliturvasta, verokertymästä sekä tuottamaan toimeentuloa ja toivoa. Kaikki eivät tätä ymmärrä, vaikka se tarkoittaa lisää verotuloja, suurempaa vastuuta väestön sosiaaliturvasta, kasvavaa palkkasummaa ja paremmin kohdeltuja työntekijöitä.”

Ristiriitaiset mielipiteet asiasta syntyvät usein tunnepohjaisen ajattelun seurauksena. Pitäisi keskittyä tosiasioihin ideologisten tunneperäisten väittämien sijaan.

Se, ettei tiedä kaikkia faktoja ei tarkoita, että olisi väärässä. Tämän mukana tuoman tunteen ei saisi antaa vaikuttaa mielipiteisiin.

Ei myöskään voi pettyä tuloksiin, jota ei saa työstä, jota itse ei tehnyt. Tällä tarkoitan sitä, että ei voi pettyä yrityksen palveluihin ja toimintaan tai sen loppumiseen jos ei ole käyttänyt sen palveluita ja tarpeen tullen antanut niistä palautetta. Tällaisen vuorovaikutuksen johdosta yritys pystyy kehittymään.

Yritysten pitää osata ottaa palautetta vastaan ja toimia sen mukaan. Aiheeseen liittyy vahvasti myös tunne pelata yhteen, talkoohenki.

Olisi hienoa kun käyttäisimme paikallisten ja kotimaisten yritysten ja tuottajien luomia palveluita ja tuotteita. Tällä tavoin antaisimme arvoa yrittäjille heidän tekemästä työstään. Jotta syntyy aito ja puhdas vuorovaikutus on tärkeää, että yrittäjät maksavat luottamuksen takaisin asiakkailleen, työntekijöilleen sekä ympäristölleen.

Luodaan yhdessä luotettava ympäristö, jossa on turvallista toimia. Hyvästä syntyy aina hyvää, sekä tälläisestä vuorovaikutuksesta koko yhteiskuntaa rakentavasti kasvattava ilmiö.

Jarmo Mäkelä

 

Lähetä mielipidekirjoituksesi osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi

Kirjoituksen enimmäispituus 2 500 merkkiä. Muista laittaa mukaan nimesi ja yhteystietosi.