Vuoden Artesaani -kilpailun finalisteista kaksi Saskyn kasvatteja

käsityöt artesaani ompelu kädentaidotKuva: UutisOivan arkisto

IKAALINEN. Vuoden Artesaani 2019 -kilpailun kolmesta finalistista kaksi on Saskyn kasvatteja. Sari Roivas on opiskellut Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella korusuunnittelua ja -valmistusta ja Jarno Nikander on puolestaan Ikatan hienopuunsepän alalla.

Kolmas finalisti on vihtiläinen Jenni Vanhanen.

Nokialainen Sari Roivas tekee lasialan korusuunnittelua. Hänen korunsa saivat kilpailuraadilta kiitosta korujen teknisestä toteutuksesta ja kiertotalouden hyödyntämisestä. Roivas yhdistää tuotteisiinsa yllättäviäkin kierrätysmateriaaleja, kuten suklaamunien muovisia yllätyspalloja.

Valkeakoskella asuva Jarno Nikander suunnittelee ja valmisaa kokopuisia kalustekokonaisuuksia omassa yrityksessään. Materiaalit ovat laadukasta iroko- ja pähkinäpuuta, valkotammea ja massiivipähkinää. Raati nostaa esille etenkin Nikanderin laadukkaan työn jäljen ja huonekalujen ajattoman muotokielen.

Vuoden Artesaani valitaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa 15. marraskuuta. Kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusalan opinnoista valmistuville ja valmistuneille opiskelijoille.

 

Nina Ylinen