Voisiko Koskilinnaan muuttaa asumaan?

hämeenkyrön koskilinnaKoskilinnaa on yritetty myydä kahdesti, tuloksetta. Nyt siitä esitetään kunnanvirastoa. Kuva: UutisOivan arkisto

HÄMEENKYRÖ. Toimitukseen soittanut lukijamme oli kiinnittänyt huomiota kiinteistönvälityssivustolta löytämäänsä ilmoitukseen, jossa Hämeenkyrön kunta kauppaa reilun kokoista ”omakotitaloa” Kyröskoskella.

Ilmoituksen mukaan kohteessa on yli 10 huonetta ja keittiö ja pinta-alaakin yli 3 000 neliömetriä.

Asiakkuuspäällikkö Tanja Lahti Hämeenkyrön Yrityspalveluista kertoo, että myynnissä olevalle Koskilinnalle sopivaa kategoriaa ei sivustolta löytynyt, joten kohde on myynnissä ”omakotitalona”, vaikka kyseessä onkin seuratalo tai mahdollinen liiketila.

Kunta pyytää tarjouksia Koskilinnan kiinteistöstä 10. helmikuuta mennessä ja ostotarjouksen liitteenä kunta pyytää suunnitelmaa rakennuksen tulevasta käytöstä.

Kysymykseen siitä, voisiko Koskilinnan ostaa asuinkäyttöön, Hämeenkyrön kunnan kiinteistöpäällikkö Mika Wallin toteaa, että se vaatisi ainakin runsaasti neuvotteluja muun muassa maakuntamuseon kanssa.

Kaavasuunnittelija Mia Saloranta sanoo, että nykyinen asemakaava ei mahdollista Koskilinnan asuinkäyttöä.
– Se vaatisi ainakin käyttötarkoituksen muutoksen ja poikkeamisluvan hakemista, Koskilinnan tapaisessa erityiskohteessa mahdollisesti myös asemakaavan muuttamista, Saloranta arvioi.

 

 

Sakari Ilomäki