Viljakkalalaistaustainen Jesse Markin kaappasi kaksi Emmaa

Viljakkalasta lähtöisin oleva Jesse Markin on kerännyt lukuisia palkintoja Folk-levyllään. Kuva: Kai Kuusisto.

VILJAKKALA. Viljakkalassa varttunut Jesse Markin yllätti lauantaina järjestetyssä Emma-gaalassa voittamalla kaksi palkintoa. Markin nappasi itselleen Vuoden Tulokas -palkinnon ja hänen tuorein albuminsa Folk sai arvostetun Kriitikoiden valinta -palkinnon.

– Tiäksää, tuplasetti, näin sen pitikin mennä, Markin veisteli toisen palkinnon noutaessaan.
– Aamulla kun heräsin, tiesin ihan tarkalleen että näin sen pitäisi mennä.

Folk-albumi on kerännyt kiittävää palautetta ilmestymisestään lähtien. Vuonna 2018 musiikkilehti Soundi valitsi Markinin vuoden tulokkaaksi.

Ennen soolouraansa Markin vaikutti Megaphone State -yhtyeessä. Hiphop-yhtye julkaisi kaksi levyä ennen kuin Markin päätti kokeilla omia siipiään sooloartistina.

– Tätä levyä on työstetty neljä vuotta. Lähtökohtaisesti minulla ei ollut mitään hahmoa, millaista musiikkia haluan tehdä. Halusin vain tehdä, ja katsoa mihin se vie. Laulu tuli vastaan, kun biisien taustat olivat kunnossa. Tykkään melankolisista jutuista. Tuntui, että niihin ei räppäys sovi. Piti tehdä biisi edellä, ei se edellä, mistä itse tykkää, Markin kertoi UutisOivan haastattelussa viime vuoden syyskuussa.

Emma Gaala on Musiikkituottajat ry:n järjestämä vuosittainen tapahtuma, jossa palkitaan vuoden aikana ansioituneita kotimaisia artisteja ja alan ammattilaisia. Tämän vuoden gaalassa vuoden naissolistina palkittiin Ellinoora, vuoden miessolistina Lauri Tähkä ja vuoden yhtyeenä JVG. Vuoden albumin palkinnon sai Chisu albumillaan Momentum.

 

Nina Ylinen