Vilinää ja vilskettä Viljakkalan lastentapahtumassa

Perinteinen lastentapahtuma houkutteli mukavasti väkeä Viljakkalan seurojentalolle.

VILJAKKALA. Tällä kertaa Viljakkalan seurojentalolle tulijat toivotettiin tervetulleeksi haukkumalla, sillä perinteisen lastentapahtuman pehmeimmät osallistujat olivat Karva-Kavereita ja Kaverikoiria.

Pienet ja isot saivat rapsutella kahta kultaistanoutajaa, berninpaimenkoiraa, tanskandoggia ja länsigöötanmaanpystykorvaa niin paljon kuin halusivat. Silminnähden sekä koirat että silittelijät nauttivat yhtä paljon, eikä ympärillä oleva hulina haitannut koulutettuja koiria ollenkaan.

Välillä tanskandoggi Sani istahti emäntänsä syliin ja ”göötti” Typy, joka toimii myös lukukoirana, painoi kuononsa omistajansa kainaloon. Kultainennoutajista toinen, Dino-isäntä, oli perso lasten pehmoille, joten sille annettiin oma pehmo hellittäväksi.

Tapahtumassa oli muutakin pehmeää, nimittäin lapset saivat temmeltää yhdessä pehmoeläimen kanssa agilityradalla.

Rata kierrettiin useaan kertaan ja pehmot saivat kyytiä niin tunnelissa kuin hyppyesteilläkin.

 

Jouluaskartelut tuli hoidettua

Askartelupisteet olivat myös suosittuja. Toisessa pöydässä tehtiin perinteisiä jouluaskarteluja ja toisessa askarreltiin uudemmalla tyylillä: vahamaalausta kuumalla silitysraudalla sekä mehiläisvahaliiduilla. Tässä korttipajassa syntyi useita kauniita joulukortteja.

Jännittävin piste oli Joulupukin kirjepaja, jossa sai kirjoittaa tai piirtää pukille toiveitaan ja terveisiä. Vanha pärekori täyttyi lasten kirjeistä ja piirustuksista, jotka itse Joulupukki otti vastaan.

Pukille käytiin myös erikseen kertomassa toiveita, joita olivat ainakin limaörkit ja herätyskello.

Pukin kysyessä, mihin pieni poika kelloa tarvitsee, töihin heräämiseenkö, poika hörähti nauruun ja vastasi, että ei tietenkään, vaan päikkyyn heräämiseen.

 

 

Viljakkalan lastentapahtumassa rapsuttelusta nauttivat sekä rapsutettavat että rapsuttajat.

 

Lämmintä ja kotoisaa

Tapahtuman svengistä huolehti turkulainen reipas Rokki-Kokkiduo, joka sai lapset laulamaan ja tanssimaan. Rohkeat tytöt, Fanny ja Jenna kiipesivät lavalle laulamaan Piippolan vaarista, joka hoiteli monenlaisia eläimiä.

Joulupukkikin innostui pistämään jalalla koreasti niin, että parta heilui ja saapikkaat kopisivat.

Ongintapisteestä sai onkia pehmoja ja kasvomaalauksessa sai valita jouluisen kuvan tai vaikkapa yksisarvisen. Tapahtuman tunnelma oli lämmin ja kotoisa.

Välillä lapset kävivät tankkaamassa vanhempien tai isovanhempien turvaa ja syliä.

Aikuisetkin saivat istahtaa hetkeksi ja nauttia kahvinsa kuumana, kun lapset puuhailivat seurojentalon kauniissa salissa.

Jaksamisesta pitivät huolen kahvion herkulliset lätyt ja kuumat makkarat.

Koko tapahtuma järjestettiin vapaaehtoisten avulla. Tapahtumassa olivat mukana Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut, Viljakkalan Seurojentalo, Karhe-Seura, Viljakkalan SPR sekä HuVi ry.

 

Päivi Ojanen