Vielä isännöinnistä

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

UutisOivassa on 29.8. ja 5.9. käsitelty Hämeenkyrön vuokra-asuntojen turhia karhukirjeitä, joita lehteen tulleiden yhteydenottojen mukaan useat ovat saaneet. Molemmissa lehtihaastatteluissa Hämeenkyrön Asunnonhankinta Oy:n isännöitsijä Kari Luomanperä syyllistää vuokrien maksajat ja puhuu maksamattomista vuokrista tai vääristä viitteistä. Minulle hän kuitenkin sanoi puhelimessa 27. elokuuta, että heidän järjestelmänsä eivät ole tunnistaneet kaikkia maksuja, siksi lähes 2 000 euron karhukirje on lähetetty.

Jos netti-isännöinnin järjestelmät eivät toimi, niin mikä on vuokralaisen oikeusturva, kun vuokrat on maksettu ajallaan ja oikeilla viitteillä? Karhukirjeessä oleva selvitys osoittaa, että tilinpito on alusta saakka sekaisin ja viimeisin kadoksissa oleva vuokra on tämän vuoden heinäkuulta. Isännöitsijä Luomanperän pitää tunnustaa tosiasiat, että vika on heidän järjestelmissään. On myös asiallista pyytää julkisesti anteeksi kaikilta niiltä, jotka ovat saaneet aiheettomia karhukirjeitä ja uhkauksen perintätoimilla. Myös hyvityslaskuja voi ryhtyä kirjoittelemaan. Ihmettelen, kuinka kauan tämän annetaan jatkua.

 

Kaija Viitala

Hämeenkyrö

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803

 

Lue myös: Asuntoyhtiön hallitus reagoi karhukirjeisiin (12.9.2019)