Vesajärven paikallistien kunto

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

Pitkään jatkuneen korjausvelan seurauksena Kyröskoski-Vesajärvi -tien pinnoite on päässyt huonoon kuntoon. Raskaan puutavaraliikenteen ja sorakuljetusten rasittama heikko pinnoite ei enää kestä. Pahin tilanne on noin kuuden kilometrin matkalla.

Tien paikkaustyöstä vastaa Asfalttikallio Oy tilaajan, eli ely-keskuksen suunnitelman mukaan. Rahaa korjaukseen voisi ehkä olla vielä tämän vuoden korjauksiin, kerrotaan ely-keskuksesta. Jatkossa tietä mahdollisesti odottaa pinnoitteen murskaus ja sekoittaminen pintakerrokseen eli tien muuttaminen soratieksi.

Valtion rahaa näille teille jakaa liikennevaliokunta. Yleensä paikalliset poliitikot ovat ottaneet asiakseen paikallisten teiden kunnon parantamisen.

Tietä käyttävät raskaan liikenteen lisäksi työmatkalaiset, elinkeinonsa Vesajärveltä tai ympäristöstä saavat, koululaiset, paikalliset asukkaat ja lomalaiset. Tien (kaikkien teiden) pitäisi olla liikennöitävässä kunnossa, jotta yhdenvertaisuus kuntalaisten kesken toteutuu ja elinkeinojen kehittäminen ja harjoittaminen mahdollistuu.

Tuula Viheroja

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.