Vastaus: Liikenneturvallisuus yhteiskoulun ja lukion läheisyydessä

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Kirjoitus on vastaus mielipidekirjoitukseen ”Vaarallista tien rakentamista”.

 

Hämeenkyrönväylän työmaa sijoittuu Ristamäentiellä yhteiskoulun ja lukion läheisyyteen. Alueella on poikkeavia liikenteenjärjestelyjä kaukolämmön siirron ja hankkeen maanrakennustöiden takia.

Työnaikaiset liikenteenjärjestelyt tehdään mahdollisimman turvallisiksi kaikille alueella liikkuville. Tietyömaan kohdalla liikkuessa tulee kaikkien noudattaa varovaisuutta! Ajonopeus työmaan kohdalla on 30 kilometriä tunnissa.

Nykyisen kevyenliikenteen väylän alla on olemassa olevia kaukolämpöputkistoja, joihin tehdään liitoksia. Kaukolämpöputkien siirtojen kaivantoja peitetään mahdollisimman nopeasti sekä näiden työvaiheistuksessa otetaan huomioon esimerkiksi syyslomalla tehtävät osuudet koulun kohdalla.

Hämeenkyrönväylän Ristamäentielle rakennettavalla kiertotiellä sekä ajokaistat että kävelyn ja pyöräilyn väylät ovat asfalttipäällysteisiä ja koko osuus on valaistu. Kiertotiellä tehdään päällystystöitä ensi viikolla. Nykyistä valaistusta on jouduttu kyseisellä alueella purkamaan, mutta valaistus saadaan kiertotien käyttöönoton yhteydessä toimintaan viikolla 41.

Kiertotiellä ohjataan kevyt liikenne turvallisesti omalle, erilliselle väylälle, jolloin työmaaliikenne ei risteä enää jalankulkijoiden kanssa.

Liikenteenjärjestelyissä on pyritty hyödyntämään nykyisiä kevyen liikenteen ylityskohtia, ja katuun asennetaan hidastetöyssyjä. Uudelle Ristamäentien risteyssillalle käyttäjät ohjataan kevään 2021 aikana.

Koulun ja pallokentän läheisyydessä Hämeenkyrönväylän työmaa-alue on rajattu metallisilla, kaksi metriä korkeilla aidoilla ja kulku työmaalle on suljettu aidoin. Kaikkien on syytä muistaa, että työmaa-alueelle ei saa mennä ilman lupaa.

 

Projektipäällikkö
Akseli Nurmi
Väylävirasto
p. 029 534 3134

Urakoitsijan
projektinjohtaja
Jukka-Pekka Saikkonen
Destia Oy
p. 040 559 3775

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.