Vappu tuo onnikkaan Hämeenkyrö-lipun

linja-autovuorot tampere hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala joukkoliikenne bussit

HÄMEENKYRÖ. Hämeenkyrön kunta ottaa toukokuun alussa käyttöön uuden bussilipputuotteen, jossa asiakkaan maksamaa sarjalipun hintaa alennetaan palvelusetelimallilla.

Hämeenkyrö-lippu toteutetaan Matkahuollon matkakortille ladattavalla 30 matkan sarjalipulla, joka on voimassa kaksi kuukautta ostopäivästä.

Kunnanhallitus hyväksyi Hämeenkyrön kunnan ja Oy Matkahuolto Ab:n välisen palvelusopimuksen, ja Hämeenkyrö-lippu otetaan käyttöön 1. toukokuuta. Läntinen seutulippu poistuu käytöstä toukokuun lopussa, kun linja-autoliikenteen siirtymäkauden sopimukset päättyvät.

Uudessa lipputuotteessa on seitsemän hintaluokkaa, kuljettavasta matkasta riippuen. Edullisimmassa hintaluokassa matka on enintään yhdeksän kilometriä ja asiakashinta 50 euroa/30 matkaa. Kalleimmassa hintaluokassa enimmäismatka on 100 kilometriä ja asiakashinta 180 euroa/30 matkaa. Lipun hinta muuttuu matkan pituuden mukaan ja siksi se antaa uusia mahdollisuuksia lyhyemmille matkoille. Pikavuorolisä poistuu muutoksen myötä.

 

Kunta tukee vain hämeenkyröläisille

Kunta tukee sarjalipun hintaa vain Hämeenkyrön asukkaille. Ladattavan matkakortin voi ostaa Matkahuollon toimipisteestä tai R-kioskilta. Asiakkaan henkilöllisyys tarkistetaan kortin ostamisen yhteydessä.

Linja-autoliikenteen pääliikennöitsijä reittiliikenteessä on Länsilinjat Oy.

Toukokuun alusta lähtien kaikki bussipysäkit Kyröskosken ja Hämeenkyrön kirkonkylän välisellä osuudella otetaan käyttöön, mikä kohentaa joukkoliikenteen palvelutasoa Hämeenkyrön sisäisessä liikenteessä.

Hämeenkyrö-lippuun ei ole mahdollista ostaa Tampereen kaupungin joukkoliikenteen Nysse- laajennusta. Tampereen kaupungin sisäiseen liikenteeseen on ostettava erillinen lippu.

Hämeenkyrö-lippua ei myydä kunnan tukemaksi koulumatkalipuksi eikä toisen asteen opiskelijoille, joiden opiskelumatkaa Kela tukee.

 

Sakari Ilomäki