Vandalismi kukoistaa

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

Hämeenkyrön Pappilanjoen rannassa, entisen urheilukentän ja joen välissä on ollut mukava katos ja grillauspaikka. Vaan ei ole enää. Katoksen seinät on poltettu ja betonirenkainen grillauspaikka tuhottu palasiksi. Miljöö on kuin pommin jäljiltä, roskia, paperikääreitä, juomatölkkejä ynnä muuta jätettä sikin sokin. Koivuista on kiskottu tuohia, joten ne tulevat kuivumaan pystyyn.

Tämän tuhotyön ovat aikaansaaneet nuoret tulevaisuuden toivot, jotka liikkuvat siellä kevareilla, mopoautoilla ja mönkijöillä. Entisen urheilukentän alue on pilattu täysin, nurmikot rikottu ja ajettu pelkiksi kura-alueiksi. Mitä näiden sankareiden päässä liikkuu?

Alue on kunnan omistamaa maata, hävityksestä seuraa korvausvelvollisuus tuhotöiden tekijöille tai heidän vanhemmilleen. Osa näistä urhoista on tunnistettu, joten jatkoa seuraa. Oletteko vanhemmat tietoisia, mitä teidän lapsenne touhuavat? Tällainen ilkivalta on saatava loppumaan.

Lehtitietojen mukaan aluetta on suunniteltu karavaanarien pysähtymis- ja yöpymisalueeksi. Kunnan on aivan turha panostaa euroakaan tällaiseen, ellei alueelle saada valvontaa ja järjestystä. Asia sinänsä on kannatettava matkailullisesti.

Siinä näkijä missä tekijä