Väärä rasti Nouskin kohtalona Lappeenrannassa

nouski eetu savolainenEetu Savolaisen kilpailukortista löytyi oikeat leimat, mutta kakkososuuden väärä rasti toi Nouskille hylkäyksen. Kuva: Juho-Veikko Hytönen

IKAALINEN/LAPPEENRANTA. Suunnistuksen Viestiliigan avausosakilpailu Lappeenrannassa päättyi heikosti Nouskin kannalta. Sunnuntain kolmiosuuksisen Klaaniviestin tulos jäi ykkösjoukkueelta kokonaan saamatta väärällä rastilla käymisen seurauksena.

Teemu Oksanen, Aleksi Karppinen ja Eetu Savolainen osoittivat seuran iskukyvyn olevan riittävällä tasolla, kun joukkue ylitti maaliviivan neljäntenä. Karppinen onnistui kuitenkin epähuomiossa leimaamaan toisella osuudella väärällä kakkosrastilla, josta tuloksena oli armotta hylkäys.

Karppinen oli virheestään pahoillaan. Hän ei heti kilpailun jälkeen edes ymmärtänyt, miten lapsus pääsi käymään.
– En oikein tiedä mitä siellä tapahtui. Kävin rastilla ja palasin hetken päästä vielä takaisin, sillä tajusin, ettei koodi ollut oikea. Kun oli takaisin rastilla, luulin sittenkin, että se on oikea rasti ja jatkoin matkaa, hän harmitteli.

Viestin voitti ylivoimaisesti Helsingin Suunnistajat. Kalevan Rasti oli yhtä selvä kakkonen. Kolmossijan ottanut Lahden Suunnistajat saapui maaliin niukasti ennen Ikaalisten Nousevaa-Voimaa. Nouski suunnisti viestin maaliin asti kilpailunomaisesti, sillä hylkäys selvisi vasta siinä vaiheessa, kun Savolainen oli jo metsässä.

Ankkuri ei jäänyt pyörittelemään hylkäystä vaan pohti jo tulevia kilpailuja.
– Helsingin Suunnistajat ja Kalevan Rasti ovat tällä hetkellä meitä edellä, mutta perussuorituksilla pystymme haastamaan hyvin kaikkia muita joukkueita. SM-viestiä ajatellen näyttää hyvältä. Mielestäni olemme siellä mitalikandidaatteja, Savolainen uskoi.
– Mutta yritetään nyt ihan ensin käydä kaikilla oikeilla rasteilla, hän lisäsi.

Nouskin kakkosjoukkue säväytti viestin alkupuolella, kun Vesa Taanila vaihtoi avausosuudelta peräti neljäntenä. Juha Luoma keikkui toisen osuuden alkupuolella vielä samoilla sijoilla taipuen loppumatkasta kymmenenneksi. Kovaan paikkaan joutunut australialaissuunnistaja Barnett toi Nouskin maaliin sijalla 22 ja ykkösen hylkäyksen myötä tärkeitä Viestiliigan pisteitä.

Naisten viestin voitti Rastikarhut Porista.

Viestiliiga jatkuu sunnuntaina 16. elokuuta Mikkelissä Medilaser-viestillä.

 

Juho-Veikko Hytönen