Unelmatehdas toteutti Marjutin pitkäaikaisen unelman

Hevosia rakastavan Marjut Salon unelmana on ollut päästä tutustumaan ikaalilaisen Luomajärven Hevoskievarin toimintaan – nauttien vanhan ajan maalaisromantiikasta ja -tunnelmasta hevoskärryjen kyydissä istuskellen ja maisemia ihaillen. Kuulimme Unelmatehtaan toteuttavan ikääntyneiden unelmia, joten otimme heihin yhteyttä, jos he voisivat auttaa Marjutin unelman toteutuksessa. Unelmatehdas-toiminnasta vastaa tamperelainen yleishyödyllinen yhdistys Arvokas vanhuus ARVA ry. Unelmatehtaasta vastattiin myöntävästi ja yhdessä pääsimme suunnittelemaan Marjutin unelman toteutusta. Unelmatehtaan verkkopalvelussa kerättiin lahjoituksia Marjutin unelman toteuttamiseen.

Suureksi iloksemme Marjutin unelma toteutui joulun alla keskiviikkona 16. joulukuuta ja jännittävä matka alkoi iltapäivällä kohti Hevoskievaria. Ensimmäiseksi paikan päällä Marjut pääsi nauttimaan hevoskärryajelusta Poika-nimisen suomenhevosen kyydissä maisemia ihaillen.

Ajelun jälkeen Poika sai herkutella Marjutin tarjoamilla nameilla ja nauttia harjauksesta. Hevoskievarin miljöössä oli myös paljon muitakin mukavia eläimiä, joihin Marjut pääsi tekemään tuttavuutta. Aktiviteettien jälkeen vuorossa oli nokipannukahvit, makkaran paistoa sekä muita herkullisia nuotioeväitä. Marjut oli onnellisen yllättynyt tästä toteutuneesta jouluyllätyksestä ja kiitti suuresti kaikkia järjestelyistä.

Outi Vuorihuhta