Ulkopaikkakuntalaiset löytävät – entä hämeenkyröläiset?

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

Nimimerkki Museopyöräilijä valitteli UutisOivassa (16.8.) Hämeenkyrön nähtävyyksien ja museoiden kiinnioloa ja harvojen aukiolevien olemattomia aukioloaikoja sekä vieraiden kielten puuttumista.

Urkin Piilopirtin taidenäyttelyyn ovat ”eksyneet” lukuisat museonjohtajat pääkaupunkiseudulta ja lähiseuduilta monen taidealan henkilökuntaa.

Jos haluaa mennä merta edemmäs kalaan, niin Urkin Piilopirtin taideteoksia on lainassa Suomen eri museoissa, kuten kolmatta vuotta Suomen Lasimuseossa. Viime vuoden Suomen suurin pronssityö ”Hylätty” oli Imatran taidemuseossa. Helpommalla pääsee, kun jaksaa pyöräillä maisematietä Pinsiöön.

Voi toki ajatella, että ei ole kiinnostunut taiteesta. Mutta tänä vuonna aiheena on taiteen ja designin yhdistyminen tekniikkaan, matematiikkaan, musiikkiin ja arkkitehtuuriin. Kaikki teokset 13 vuoden näyttelyiden ajalta jäävät pysyväisluonteisesti Pinsiöön – ne on suunniteltu varta vasten kuhunkin paikkaan.

Jotenka ei Hämeenkyrössä olla aivan niin huonoja kuten museopyöräilijä vaikeroi. Virkistävää pyöräilyä!

 

Jyrki Sasi

toimitusjohtaja
Urkin Piilopirtti

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.