Työttömyys laski elokuussa edelleen: Ikaalisissa jopa –29 % ja Ylöjärvellä –30 %

jämijärvi viljakkala hämeenkyrö ikaalinen työttömyys

OIVASEUTU. Työttömyys on laskenut jälleen kaikissa seudun kunnissa viime vuoden lukuihin verrattuna. Luvut ovat linjassa yleisen kehityksen kanssa: Pirkanmaalla laskua työttömien määrässä oli vuositasolla 24,6 prosenttia ja työttömyysaste tipahti 8,9 prosenttiin. Koko maan työttömyysaste oli aavistuksen korkeampi, eli 9,2 prosenttia.

Hämeenkyrössä työttömyys laski 24 prosentilla viime vuoden elokuuhun verrattuna. Kunnassa oli viime kuussa 344 työtöntä, eli 110 vähemmän kuin edellisvuonna. Työttömistä 17 oli lomautettu. Työttömien työnhakijoiden osuus koko työvoimasta oli 7,1 prosenttia. Toisaalta myös avointen työpaikkojen määrä on laskenut: elokuussa 2017 avoimia työpaikkoja oli 31 kappaletta, tänä vuonna 23.

Ikaalisissa työttömien määrä laski viime vuoteen verrattuna 97:llä eli jopa 29 prosenttia. Nyt kunnassa oli työttömänä 243 henkilöä, joista 10 lomautettuna. Työttömien osuus työvoimasta oli kuitenkin edelleen korkeampi kuin Hämeenkyrössä, eli 8,1 prosenttia. Myös Ikaalisissa avointen työpaikkojen määrä oli laskenut. Elokuussa vapaita työpaikkoja oli 21 kappaletta, kun vuotta aiemmin niitä oli 38.

Ylöjärvellä työttömyys laski 30 prosenttia viime vuotiseen verrattuna. Työttömiä oli koko kunnassa 1◊002, mikä on 436 henkilöä vähemmän kuin edellisvuoden elokuussa. Työttömien määrä oli laskenut elokuussa 6,3 prosenttiin. Avoimien työpaikkojen määrä oli Ylöjärvellä kasvanut: vuonna 2017 työpaikkoja oli elokuussa avoinna 107, tämän vuoden elokuussa 126.

Jämijärvellä 7,1 prosenttia alueen työvoimasta on vailla työtä. Luku ei ole juuri liikahtanut viime vuodesta – elokuussa vuonna 2017 työttömänä oli 58 henkilöä, ja tasan vuotta myöhemmin työttömänä oli 57 henkilöä, joista kuusi lomautettuna. Työpaikkoja kunnassa ei ollut elokuussa tarjolla lainkaan.

Pirkanmaalla avointen työpaikkojen määrä on yleisesti kasvanut, mikä kertoo taloustilanteen kohentumisesta. Yleisesti maakunnan työttömyyden lasku oli maan kärkitasoa, mutta rakenne- ja pitkäaikaistyöttömyys ovat edelleen haasteina.

Myös Satakunnassa työttömyys on laskenut selvästi. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuussa 9 prosenttia.

 

Nina Ylinen