Työttömien määrä laski seudulla edelleen – Ikaalisissa jopa 30 prosenttia

jämijärvi viljakkala hämeenkyrö ikaalinen työttömyys

OIVASEUTU. Työttömyysluvut jatkavat posiitivista laskuaan koko seudulla. Ikaalisissa lasku oli huomattavaa: viime vuoteen verrattuna kaupungissa oli 30 prosenttia vähemmän työttömyyttä. Työttömänä marraskuussa oli kaikkiaan 95 henkilöä vähemmän kuin vuonna 2017, ja työttömyysaste oli 7,3 prosenttia. Työttömänä oli 218 henkilöä, joista 15 lomautettuna.

Hämeenkyrössä työttömyys laski sadalla hengellä. Muutos oli vuositasolla 24 prosenttia. Marraskuussa 2018 työttömänä kunnassa oli 324 henkilöä, joista 15 lomautettuna.

Työttömien osuus työnvoimasta oli 6,7 prosenttia. Myös avoimien työpaikkojen osuus oli noussut: marraskuussa avoinna oli 32 työpaikkaa.

Jämijärven työttömyys pysyy edelleen matalalla tasolla. Kunnassa työttömänä oli marraskuussa 51 henkilöä, mikä oli kuusi vähemmän kuin edellisvuonna. Työttömien osuus työvoimasta oli 6,4 prosenttia. Marraskuussa kunnassa oli avoinna seitsemän työpaikkaa.

Ylöjärvellä työttömien lukumäärä jäi alle tuhannen – työttömiä oli marraskuussa 960 henkilöä, joka on 245 vähemmän kuin edellisenä vuonna. Työttömyysaste laski 20 prosentilla, ja työttömien osuus työvoimasta oli matala 6,1 prosenttia.

Koko Pirkanmaalla työttömyysaste oli marraskuussa 8,2 prosenttia, kun koko maassa työttömyysaste on keskimäärin 8,7 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli vuoden 2018 marraskuussa lähes neljänneksen alempi kuin vuotta aiemmin. Lisäksi uusia työpaikkoja oli avoinna runsaasti, yhteensä 5 129 kappaletta.

 

Nina Ylinen