Työttömien määrä laski Ikaalisissa yli 30 prosenttia

jämijärvi viljakkala hämeenkyrö ikaalinen työttömyys

OIVASEUTU. Työttömyysluvut jatkoivat reipasta laskuaan kaikissa seudun kunnissa lokakuussa. Erityisen suurta työttömien määrän pudotus on Ikaalisissa, jossa työttömien määrä laski lokakuussa 31 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Ikaalisissa työttömänä oli 225 henkilöä, mikä on 102 vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Työttömyysaste on 7,5 prosenttia. Avoimia työpaikkoja kunnasta löytyi 16 kappaletta.

Hämeenkyrössä työttömyys laski 21 prosentilla. Lokakuussa 2018 työttömänä oli 329 henkilöä, kun vuotta aikaisemmin työttömänä oli 417 henkilöä, siis 88 enemmän. Hämeenkyrössä työttömyys on laskenut alle 7 prosentin haamurajan eli 6,8 prosenttiin. Työpaikkoja oli lokakuussa avoinna 19 kappaletta.

Myös Ylöjärvellä työttömyys laski reilusti. Viime vuoden takaiseen pudotusta oli 25 prosenttia, mikä tarkoittaa 315 työtöntä vähemmän. Työttömänä oli lokakuussa 2018 yhteensä 940 henkilöä, mikä tekee ainoastaan 5,9 prosenttia työikäisistä.

Jämijärvellä työttömiä oli enää 6,3 prosenttia työvoimasta. Työttömiä oli sama määrä kuin edelliskuussa eli 50 henkeä, mutta viime vuonna samaan aikaan työttömiä oli 15 enemmän. Työpaikkoja kunnassa oli avoinna 5 kappaletta.

Pirkanmaan kunnista seitsemässä oli joko 6 prosenttia tai alle 6 prosentin työttömyysaste. Valtakunnallisesti verrattuna alueen työttömyyden lasku oli kärkitasoa. Uusia työpaikkoja on vuoden ensimmäisten kymmenen kuukauden aikana ollut enemmän avoinna kuin
viimeiseen 12 vuoteen.

 

Nina Ylinen