Tutkimus: Sanomalehdet merkityksellisiä paikallisuuden edistäjiä

UutisOiva on Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Viljakkalan paikallislehti

Sanomalehdet ovat entistä merkityksellisempiä paikallisuuden edistäjiä nuorille aikuisille, selviää IROResearch Oy:n elo-syyskuussa tekemässä tutkimuksesta. Tutkimuksen oli toimeksiantanut Sanomalehtien Liitto.
Kaiken ikäisistä suomalaisista 82 prosenttia pitää sanomalehtien toimintaa merkityksellisenä yhteiskunnallisten asioiden ja demokratian edistämisessä.

Merkityksellisyys on kasvanut viimeisen vuoden aikana erityisesti 25-44-vuotiaiden keskuudessa.
– Luotettavan tiedon tarve vahvistuu digiajan mitä kyseenalaisimpien vaikuttamispyrkimysten viestintätulvassa, pohtii Sanomalehtien Liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja Sirpa Kirjonen.
– Missä tahansa muodossa julkaistavissa sanomalehdissä voi olla varma faktojen pitävyydestä ja siksi uskon, että ne säilyttävät jatkossakin erittäin vahvan merkityksellisyytensä kaikille suomalaisille.

Suomalaisista 83 prosenttia pitää sanomalehtien toimintaa merkityksellisenä paikallisten asioiden edistäjänä.

Myös paikallisten asioiden edistämisessä sanomalehtien merkityksellisyys on kasvanut viime vuoden aikana tilastollisesti merkitsevästi 25–44-vuotiaiden keskuudessa. Kun vuotta aiemmin kolme neljästä 25–44-vuotiaasta koki sanomalehdet merkityksellisiksi paikallisten asioiden edistäjinä, nyt tulos on jo useampi kuin neljä viidestä.

Itselleen merkitykselliseksi sanomalehtien tuottaman, paperilehdissä tai digitaalisissa palveluissa julkaistavan sisällön koki 77 prosenttia suomalaisista.

 

Nina Ylinen