Tevaniemen kesätapahtumassa oli lämmin ja leppoisa tunnelma

Musisoimassa Mika Salovaara, Sinikka Salovaara ja Jussi Lammi.

IKAALINEN. Tevaniemessä Kyrösjärven rannassa järjestettiin kaikkien yhteinen kesätapahtuma perjantaina 9. elokuuta.

Hieman jännittäen seurattiin säätiedotuksia Tevaniemessä viime viikon lopulla. Perjantai-ilta antoi kuitenkin parastaan, aurinko paistoi ja lämmintä riitti.

Tevaniemen Kyläseuran puheenjohtajan Tomi Viitaharjun tervetulosanojen jälkeen yhteislaulua veti Sinikka Salovaara säestäen kitaralla.

Monenlaista puuhaa oli tarjolla, uskaltautuipa jokunen uimaankin ja kalansaaliiksi kivilaiturin vierestä saatua haukeakin käytiin näyttämässä. Muurinpohjaletut hillolla ja kermavaahdolla, grillissä käristetty makkara sekä kahvi ja virvokkeet maistuivat kesätapahtuman yleisölle. Noin 70 osallistujaa viihtyi kylän rannassa.

Tevaniemen tikkamestaruuden, Kultaisen tikan voitti nuorten sarjassa Leevi Hakala ja miesten sarjassa Aki Mäkelä.

 

Nuorten sarjan tikkamestari 2019 on Leevi Hakala.

 

 

Uutuuslajina mielenkiintoa ja hauskuutta tarjosi heinät seipäälle -kisailu. Heinäseipäälle piti saada kasalla olevat heinät ja välitappien piti myös tulla seipääseen. Tyyli oli vapaa, heinähankoa taisi kuitenkin jokainen kisaaja käyttää.

Kisa aiheutti asiaan kuuluvaa spekulointia heinän kosteudesta, niiton ja seivästyksen ajankohdista, seipään luistavuuden ja hangon pituuden merkityksistä, välitappien laiton muistamisen tärkeydestä ja monesta muusta asiayhteyteen tai sen viereen kuuluvasta jutusta.

Lajin uudet mestarit Heinähattu ja Heinähuivi eli Paula ja Pekka Tuulenkylä lupailivat hymyssä suin tulla ensi kesän tapahtumaan puolustamaan lajin avausmestaruuksiaan.

 

 

Kesätapahtuman puffetissa oli tarjolla monenlaisia herkkuja.

 

Lapsille oli keppihevosrata, jonka suoritettuaan sai rintaansa ruusukkeen. Oma keppihevonen sai olla mukana. Eräällä tapahtumavieraalla oli mukanaan Petteri-niminen keppihevonen. Rata oli suorittajien mielestä hyvä ja tarpeeksi haastava.

Oman frisbeen teko ja sen koelennätys keräsi ennätysmäärän osallistujia nuoremmista kesätapahtumavieraista.

 

Heinähattu Pekka Tuulenkylä ja Heinähuivi Paula Tuulenkylä.

Arpajaiset toivat jännitystä leppeään iltaan. Kiirettä ei tuntunut väellä olevan: puheen sorina, grillistä leijuva savun ja kypsyvän makkaran tuoksu, rannalla juodun kahvin ja pullan herkullisuus, yhteislaulujen tutut sanat ja sävelet lämpöisessä elokuun illassa. Tuli tunne, että vielä on kesää jäljellä…

 

Kaarina Mäkelä