Tero Linnainmaa viides maailmancup-avauksessa

Tero Linnainmaa kisaa parhaillaan hiihtosuunnistuksen EM-kilpailuissa Bulgariassa, missä lumitilanne on heikompi kuin Ylläksen maailmancup-avauksessa joulukuussa. Kuva: SSL.

YLLÄS/HÄMEENKYRÖ. Kyrös-Rastin Tero Linnainmaa oli paras suomalaismies, kun hiihtosuunnistuksen maailmancup käynnistyi Ylläksellä marraskuun viimeisenä maanantaina. Sprinttimatkan 4,3 kilometrin radan kiersi nopeimmin Venäjän Andrei Lamov, jolle viidenneksi sijoittunut Linnainmaa hävisi vain 14 sekuntia.

Naisten kisassa Suomen Salla Koskela oli ykkönen kolmen sekunnin erolla Venäjän Mariya Kechkinaan.

Tiistaina oli vuorossa keskimatkan kisa, jossa Linnainmaa hiihtosuunnisti sijalle 11. Nopein oli tälläkin kertaa Lamov ja suomalaisista Linnainmaan edelle ehtivät Tuomas Kotro sijalle 8 ja Jyri Uusitalo sijalle 10. Naisten kisassa Koskela oli jälleen paras suomalainen sijoittuen viidenneksi. Voiton vei Ruotsin Tove Alexandersson.

Torstaina kilpailtiin pitkän matkan kilpailut yhteislähdöllä. Linnainmaa ei päässyt alkumatkasta aivan kärkivauhtiin mukaan, vaan oli ensimmäisellä väliaikarastilla 7,4 kilometrin kohdalla sijalla 16, mutta eroa kärkeen oli vain minuutti ja 17 sekuntia.

16,7 kilometrin kohdalla Linnainmaa oli kohentanut asemiaan sijalle kahdeksan ja ero kärkeen oli 1.34. Viimeisellä kymmenellä kilometrillä ero kärkeen kasvoi vajaaseen kolmeen ja puoleen minuuttiin, ja maaliin Linnainmaa saapui sijalla 12. Venäjän Lamov nappasi jo kolmannen voiton Ylläksen maailmancup-viikolla.

Naisten yhteislähtökisan ykköseksi hiihtosuunnisti keskimatkankin tiistaina voittanut Alexandersson, Venäjän Kechkina otti kolmannen kakkossijan ja paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut Marjut Turunen.

Juttua on täydennetty 30.11. kello 15.07. Lisätty pitkän matkan kilpailujen tuloksia.

Sakari Ilomäki