Tero Linnainmaa hiihtosuunnisti MM-pronssia

Kuva: Paula Lehtomäki/SSL. Hiihtosuunnistuksen pitkän matkan mitalistit: Lars Moholdt, Andrei Lamov ja Tero Linnainmaa.

PITEÅ/HÄMEENKYRÖ. Kyrös-Rastin Tero Linnainmaa onnistui loistavasti hiihtosuunnistuksen MM-kilpailujen avauspäivänä. Keskiviikkona hiihdetyssä pitkän matkan kilpailussa Linnainmaa sijoittui kolmanneksi. MM-pronssi on 26-vuotiaan metsätalousinsinöörin ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali.

– En yhtään tiennyt tilannetta kisan aikana. Muutaman pienen virheen tein, mutta kaikille taisi tulla ainakin pieniä kömmähdyksiä, Linnainmaa pohtii pari tuntia maaliintulonsa jälkeen.

– Reitinvalinnat olivat vaativia, eikä omien valintojen onnistumisesta ollut kummoista käsitystä ennen kuin maalissa. Reilun tunnin jälkeen alkoi tulla pieniä kramppeja, mikä on minulle tuttua. Isompia ongelmia krampeista ei aiheutunut ja voimat riittivät hyvin. Vasta aivan lopussa tajusin, kuinka pitkä kisasuoritus oli, kertoo Linnainmaa.

Viestipronsseja Linnainmaalla on kaksi kappaletta EM-kisoista ja yksi MM-kisoista. Paras arvokisasijoitus henkilökohtaisissa kilpailuissa ennen näitä MM-kisoja oli yhdeksäs sija, jonka Linnainmaa on saavuttanut kahdesti keskimatkalla EM-kisoissa.

Linnainmaa suoritus oli tasaisen varmaa, vaikka ensimmäisellä väliaikarastilla reilun seitsemän kilometrin kohdalla hän oli kolmantena reilun minuutin jäljessä kisaa johtanutta Venäjän Andrei Lamovia.

Lamov pysyi kärkipaikalla maaliin asti ja vei maailmanmestaruuden. Hopealle hiihtosuunnisti Norjan Lars Moholdt ja Linnainmaa otti pronssia.
Venäläisen suoritus oli sangen ylivoimainen, sillä Lamov kukisti hopeamitalistin lähes kolmella minuutilla, vaikka kaatui loppuviitoituksella kertaalleen ja heti maalilinjan ylitettyään uudelleen.

Linnainmaa hävisi kisan voittajalle 3.51 ja hopeamitalistille 1.05.

Uutista on päivitetty kello 15.04: Lisätty Linnainmaan kommentit ja vaihdettu jutun kuva.

Sakari Ilomäki