Tero Linnainmaa 11. MM-keskimatkalla

Kuva: Paula Lehtomäki/SSL. Tero Linnainmaa hiihtosuunnistaa MM-kisoissa Ruotsin Piteåssa.

PITEÅ/HÄMEENKYRÖ. Kyrös-Rastin hiihtosuunnistaja Tero Linnainmaa teki kelpo suorituksen myös keskimatkalla lajin MM-kisoissa Ruotsin Piteåssa. Voiton vei Ruotsin Erik Rost, hopealle hiihti Norjan Audun Heimdal ja pronssille Sveitsin Gion Schnyder. Suomalaisista paras oli Ville-Petteri Saarela sijoittuen seitsemänneksi.

Kilpailu käytiin yhteislähdöllä, ja rata koostui kolmesta hajontalenkistä, jotka kilpailijat kiersivät eri järjestyksessä, joten kilpakumppanin sokea ”peesaaminen” ilman omaa suunnistussuoritusta olisi johtanut hylkäämiseen. Hajontalenkit olivat suunnilleen yhtä pitkiä, mutta kilpailun todellinen tilanne paljastui vasta kolmen hajontalenkin jälkeen, radan loppuosan ollessa kaikille yhteinen.

Ensimmäisen hajontalenkin jälkeen Linnainmaa oli sijalla 22. Eroa johdossa hiihtäneeseen Ruotsin Erik Rostiin oli 1.26. Toisella lenkillä hän paranteli asemiaan ollen sijalla yhdeksän ja ero edelleen johtaneeseen Rostiin oli supistunut 49 sekuntiin.

Kolmannen hajontalenkin jälkeen ero kärkeen oli taas kasvanut puolella minuutilla ja sijoitus oli 14.. Reitin loppuosan ”putkiosuudella” Linnainmaa kohenteli asemiaan ja nousi sijalle 11 jääden voittajasta lopulta vain 32 sekuntia. Kilpailu oli erittäin tasainen, sillä puolen minuutin sisällä maaliin ehti kymmenen miestä.

Sakari Ilomäki