Teemailta kutsuu maisemanhoitoon

Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Viljakkalan paikalliset uutiset

HÄMEENKYRÖ. Koskilinnassa järjestetään tiistaina 19. syyskuuta Kylänraitit kuntoon -teemailta. Kylänraittien ja ympäristön viihtyisyys ovat asioita, jotka pysyvät ajankohtaisina vuodesta toiseen.
– Hämeenkyrössä on jo tehtykin hyvää työtä maisemien hyväksi. Nyt on kuitenkin taas hyvä hetki herätellä keskustelua ja miettiä lisää sopivia toimia, toteaa seudullinen kyläasiamies Jani Hanhijärvi.

Paikalle teemailtaan on kutsuttu maisemasuunnittelija Jutta Ahro ProAgria Etelä-Suomi ry:stä. Kokenut luennoitsija kertoo käytännön esimerkkejä ja vinkkejä ulkotilojen ja pihojen parannustoimiin, maisemanhoitoon sekä kylänraittien piristämiseen.
– Valtavia rahasummia tai suuria urakoita ei aina tarvita, sillä maisemaa piristävät usein pienetkin toimet, kertoo Ahro.
– Ja on hyvä myös muistaa, että hyvin hoidettu kylämaisema on kylän käyntikortti, hän lisää.

Ahron lisäksi ääneen pääsevät kommenttipuheenvuorollaan Hämeenkyrön kunnan ympäristötarkastaja Kaisa Pieniluoma ja projektiarkkitehti Mia Saloranta. Lisäksi Joutsenten reitti ry:n Petri Rinne kertoo tilaisuudessa Leader-rahoitusmahdollisuuksista, joita voi hyödyntää vaikkapa juuri kylänraittien kunnostukseen.

Teemailta on kaikille avoin ja sen järjestää seudullinen kyläasiamieshanke.