Tarmon miehet jatkavat lohkokärjessä

Tarmon miehet voitti selkeästi molemmat jaksot Puna-Mustia vastaan. Joona Anttilan syöksyä kotipesään tuulettamassa Joni Aalto, Topi Moisio, Joe Vartiamäki, Jesse Valve ja Eeli Uusitalo. Tilannetta seuraa PuMu:n lukkari Miika Hangasmaa. Kuva: Oskari Kivimäki.

IKAALINEN. Ikaalisten Tarmon miehet pelasivat sunnuntaina kotiottelun Helsingin Puna-Mustia vastaan. Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen Tarmo meni menojaan ja Puna-Mustat kaatui upean peliesityksen jälkeen lukemin 2-0 (2–1, 15–3).

Ottelun alku oli tarkkaa pelaamista, ja ensimmäisen jakson perusteella vaikutti siltä, että ottelussa ei tultaisi näkemään juoksujuhlia. Molemmat joukkueet pelasivat ensimmäisellä jaksolla hyvää ulkopeliä ja lukemat pysyivät tasaisina. Eeli Uusitalon tuomat kaksi juoksua riittivät Tarmolle jaksovoittoon.

Toisen jakson Tarmo aloitti lyöntivuorossa ja tahti oli heti tehokasta, sillä ensimmäiseen lyöntivuoroon Tarmo takoi neljä juoksua. Jakson edetessä Tarmo lisäsi kierroksia ja helsinkiläiset tippuivat kyydistä.

 

Ikaalisten Tarmon sunnuntain kotiottelussa avauspallon heitti pitkän linjan diplomaatti Pekka Huhtaniemi. 46 vuotta ulkoministeriössä työskennellyt Huhtaniemi toimi muun muassa suurlähettiläänä Isossa-Britaniassa, Norjassa ja Sveitsissä. Ikaalisissa Huhtaniemi on kyläilemässä veljensä Jukan luona. Huhtaniemen heittoa seurasi tuomari Sari Palokari. Kuva: Oskari Kivimäki.

 

Tarmon riveistä voisi jälleen nostaa monia onnistujia. Jälleen kerran Samu Saarinen heilutti mailaa upeilla otteilla, ja tuloksena oli ottelussa peräti kuusi lyötyä juoksua. Kun tähän lisätään yksi tuotu juoksu ja varmat otteet kakkosvahdin roolissa, niin ykköspalkinto osui oikeaan osoitteeseen.

Ottelun viimeisessä vuoroparissa Tarmo tarjoili vielä runsaslukuiselle kotiyleisölle herkkua seitsemän juoksun verran. Tarmon lukkari Rasmus Paananen löi pallon Puna-Mustien koppareilta karkuun, ja tuloksena oli upea kunnari.

Voitolla Tarmo vankisti asemiaan lohkon kärjessä ja tappion myötä Puna-Mustat on nyt sijalla neljä. Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee jatkopeleihin ja tällä hetkellä Tarmon miehet ovat tiukasti kiinni näissä otteluissa.

Seuraava ottelu Ikaalisten pesäpallokentällä pelataan tulevana sunnuntaina, kun Tarmo saa vastaansa Jokioisten Koetuksen.

 

Naiset taistelevat paikasta jatkopeleihin

Tarmon naisten kausi on sujunut hyvin. Joukkue on pelannut viisi ottelua, ja näistä tuloksena on ollut neljä voittoa ja yksi tappio. Länsilohkon kärki on erittäin tasainen ja käytännössä neljä joukkuetta kamppailee paikasta jatkopeleihin, joihin mukaan mahtuu vain kaksi joukkuetta.

Lyhennetyn sarjaohjelman myötä Tarmon naisilla on jäljellä enää kolme runkosarjaottelua, joista kaksi seuraavaa on vierasotteluita. Tämän viikon lauantain vierasotteluun Ylistaroon järjestetään myös fanikuljetus. Kauden päättävässä kotiottelussa Lapuan Virkiää vastaan 12. elokuuta voidaan hyvinkin lopulta ratkoa jatkopeleihin menijät.

Täksi kaudeksi Tarmon kapteeniksi noussut Sanna Ahola on tälläkin kaudella esittänyt erinomaisia otteita.

Tarmon vikkeläjalkainen kärki Aholan, Eveliina Yrjölän ja Henna Vistinmäen myötä on ollut Tarmon erinomaisten otteiden perusta. Tähän kun lisätään koko länsilohkon paras lyöjä Katariina Brandstaka, niin jälki on ollut usein tarmolaisittain komeaa katseltavaa.

 

Kimmo Haapavuori