Tapahtumat kirittävät seudun imagoa

Pääkirjoitus 17.5.2019

Rallikansa rantautui viime viikonloppuna isolla joukolla Ikaalisiin. Yleisöä riitti niin huoltopaikan ympäristöön kaupungin keskustan tuntumaan kuin pätkien varsille eri puolille pitäjää.

Isot tapahtumat ja niiden tuomat yleisöryntäykset ovat seudullemme monella tapaa tärkeitä. Ensisijaisen tärkeää on tietysti se, että kun joku näkee vaivaa ja järjestää jotain, väki lähtee liikkeelle. Kylpylärallin kohdalla tämä toteutui kaksinkertaisesti, sillä osallistujia oli tulossa niin paljon, että kaikkia kiinnostuneita ei voitu edes ottaa mukaan. Lisäksi yleisöä lähti seuraamaan kilpailua enemmän kuin järjestäjät osasivat odottaa.

Onnistuneet tapahtumat ovat samalla myös hyvää kuntamarkkinointia. Paikkakunnan nimi nousee moneen kertaan esiin ihmisten puheissa ja some-päivityksissä. Kuntamarkkinointia voidaan tehdä myös konkreettisesti tapahtumassa. Toimivat järjestelyt, hyvät opasteet, ystävällinen palvelu, hyvä ilmapiiri, kaikki sellainen jättää positiivisen kuvan paitsi tapahtumasta, myös paikkakunnasta.

Väheksyä ei pidä myöskään sitä, miten paljon osallistujat kantavat rahaa paikallisille yrityksille. Ainakin päivittäistavarakaupoissa, kuppiloissa ja huoltoasemilla kassakone saa laulella ihan eri tahtiin kuin tavallisena viikonloppuna. Mahdollisuus uusiin asiakkaisiin on myös monilla muilla yrittäjillä, joiden palvelut ohikulkijat voivat bongata.

Kaikki isot ja pienet tapahtumat ovat tervetullutta piristystä seutumme arkeen. Pieni kehittämisen paikka olisi monesti siinä, että tapahtumia järjestettäessä otettaisiin mukaan ja huomioon muutkin paikalliset toimijat. Kun muille toimijoille tiedotellaan hyvissä ajoin, että paikkakunnalle on tulossa iso yleisöryntäys, hekin voivat varautua paremmin tarjoamaan omia palveluitaan tuleville vieraille.

Viikonlopun rallissa olikin apuna ja vähän tienaamassakin monia seuroja ja yhdistyksiä. Hyvällä yhteistyöllä ja reippaalla talkoohengellä saadaan rakennettua tapahtumista entistä enemmän koko kylän tapahtumia.

Samalla paikkakunnasta jäävä mielikuva kohenee, kun nähdään, että täällä osataan tehdä yhdessä.

 

Katri Linnikko

päätoimittaja