Täältä Oivasta Oskari, moro!

Oskari Virta aikoo pitää aktiivisesti yhteyttä ilmoittajiin, toki modernimmalla tekniikalla kuin kuvassa olevalla puhelimella.

OIVASEUTU. Seutulehti UutisOivan tiimin uusin vahvistus on Oskari Virta, joka on pestattu mediamyynnin myyntipäälliköksi. Hän jatkaa lehden pitkäaikaisen mediamyyjän Pentti Kallin työsarkaa, kun Kalli jää eläkkeelle marraskuussa.

Oskari Virralla on takanaan pitkä, lähes 30 vuoden monipuolinen kokemus myyntityöstä.
– Automyynnin parissa kului reilu kymmenisen vuotta, ensin matkailuautojen ja -vaunujen myynnissä ja sen jälkeen henkilöautojen myyntityössä, myös kiinteistövälittäjänä seitsemän vuotta toiminut Oskari Virta kertoo.

Pitkäaikaisen haaveensa oman yrityksen perustamisesta hän toteutti parisen vuotta sitten, jolloin avautui Kirpputori Oskarin Olohuone Sastamalan Häijääseen.
– Olen aina ollut innostunut vanhasta tavarasta ja kierrätyksestä, joten Oskarin Olohuone oli oiva tilaisuus molempien mielenkiinnon kohteiden yhdistämiseen. Kirpputorin toiminta on nyt päättynyt, osin koronan takia.

Työhönsä UutisOivassa mies lähtee innostuneena. Hyvänä perustana uudelle työlleen hän pitää paitsi vahvaa myyntityötaustaansa myös yrittäjäkokemustaan.
– Ymmärrän yrittäjyyden haasteita esimerkiksi mainonnan toteuttamisessa. Paikallinen media on tehokas ja asiakkaille läheinen tapa toteuttaa yrityksen markkinointia.
– Olen utelias kohtaamaan uusia asioita, ja se onkin luonut vahvan pohjan asioiden oppimiseen ja kokemiseen monelta eri kantilta. Myyntityö on minulla vähän niinkuin verissä, ja se on minulle todella mielekästä.

Hämeenkyröläistä ja karjalaista verta

Oskari Virta on kotoisin Tampereelta, Pispalan kupeesta, Tahmelan Ansiokalliolta. Kotipaikka on nyt ollut jo useamman vuoden Mouhijärvellä.

Hänen suonissaan virtaa hämeenkyröläistä ja karjalaista verta.
– Isänisäni Oskari Wirta oli syntyjään Hämeenkyrön Pinsiöstä. Hän kaatui sodassa 1940 ja isänäiti menehtyi samoihin aikoihin. Orvoksi jäänyt isäni Pekka joutuikin viettämään lapsuutensa Hämeenkyrön Haukijärvellä Erkkilän lastenkodissa.

Oskari Virran äiti syntyi Viipurin läänin Pyhäjärvellä Musakanlahdella. Hän joutui evakkomatkalle yhdeksän kuukauden ikäisenä. Siirtolaisperhe asettui Mouhijärvelle Hyynilän kylään. Perinteitä ja perheensä evakkotaustaa arvostava mies asuukin itse nyt isovanhempiensa rakentamassa kotitalossa.

Työvuosien ohessa hänelle on kertynyt kokemusta myös rauhanturvatehtävistä. Hän toimi YK:n rauhanturvaajana Makedoniassa 1990-luvulla runsaan vuoden ajan.

 

Terhi Palonen