Syyssuhinat houkutti väkeä Kyröskoskelle

Eemil Ahonen-Amo ja Emma Ahonen uskovat, että peräkonttikirppikset toisivat elämää torille.

HÄMEENKYRÖ. Kyröskosken Valtakadulla oli viime viikon perjantaina silminnähden tavallista enemmän ihmisiä liikkeellä. Syy tähän oli Syyssuhinat, jossa alueen yrittäjät houkuttelivat ihmisiä erilaisten tarjousten ja tempausten voimin. Toiset tarjosivat alennuksia, toisten toteuttaessa arpajaisia.

Pitkin Kyröskoskea ihmisiä viihdytti trubaduuri Juha Ritalahti, joka pysäytti kärrynsä kadulla sattumanvaraisiin paikkoihin ja aloitti musisoinnin. Torilla lapsia liikutti SuperSam. Tempauksen järjestivät yhdessä Hämeenkyrön Yrittäjät, Yrityspalvelut, Aito Säästöpankki ja Kyröskosken liikkeet.

 

Sointu Ihatsu-Mattila toivoo Kyröskoskelle uusia liikkeitä, mutta muistuttaa, että niitä on myös käytettävä.

Hämeenkyrön kirkonkylällä asuva Sointu Ihatsu-Mattila kertoo hoitavansa postiasiat Kyröskoskella ja käyvänsä siellä jumpassa.
– Postin muutto tänne Kyröskoskelle harmitti, mutta kyllä siihen on jo tottunut. Kyröskoskelle olisi hyvä saada lisää elämää, mutta sen ei saisi tapahtua niin, että se on pois muualta Hämeenkyröstä, kuten kirkonkylältä.

Kesäisin Ihatsu-Mattila kertoo käyvänsä Kyröskosken torilla, joka on hänen mielestään mainio paikka tapahtumien järjestämiseen.
– Ainahan liikkeitä toivoisi lisää, mutta jos sellaisia tulee, niitä pitää myös käyttää, Ihatsu-Mattila muistuttaa.

Yksi kehitysehdotus olisi kirkonkylällekin.
– Kirkonkylän pajukkoisuus harmittaa. Se ei näytä hyvältä asukkaalle eikä ohikulkijalle. Olen muuttanut tänne Ikaalisista, ja voin sanoa, että ero siisteydessä on valtava.

 

Malla ja Alma Suoniemi pyöräilemässä Hämeenkyrön ympäri.

 

Paikalliset palvelut ensin

Lapsensa kanssa SuperSamia katsomaan tullut Emma Ahonen kertoo, että heillä käytetään aina paikallisia palveluita ennen kuin niitä lähdetään etsimään kaupungista.
– Esimerkiksi juuri äsken saimme lapselle apupyörät tästä Kyröskoskelta.

Kyröskosken elävöittämiseksi hän ehdottaa kirppistapahtumia.
– Sehän on tätä päivää. Ihmiset kierrättävät entistä enemmän.

 

SuperSam keräsi lapsia Kyröskosken torille.

Torin nurkalta yhytetty Saara Suoniemi toivoisi Kyröskoskelle enemmän ulkoliikuntamahdollisuuksia.
– Koskilinnan alueellehan kehitellään liikunnallista puistoa, se on hyvä suunta. Viikonlopuille kaipaisin kotiruokalounasta, Suoniemi kertoo.

Myös hänen perheessään paikallisia palveluita käytetään mahdollisimman paljon.
– Ne ovat helposti hyödynnettävissä.

Pitkän uran yrittäjänä Kyröskoskella tehnyt Heikki Nikkilä pitää toria Kyröskosken henkireikänä. Sen ympärille hän kaipaa nuoria yrittäjiä.
– Se on ainoa tapa saada työpaikkoja. Ja asenteen pitää olla kunnossa. Kun asiakas tulee, katseen pitää olla asiakkaassa, ei näyttöpäätteessä.

Hämeenkyrön Yrittäjien puheenjohtaja Ilkka Häkli pitää perjantain tempausta onnistuneena.
– Ne yrittäjät, joiden kanssa olen jutellut, vaikuttivat tyytyväisiltä. Trubaduuri kiersi kylää ja torilla oli lapsia ihan mukavasti. Kyllä tämän kaltaisia tempauksia kannattaa selvästi järjestää ja kehittää, Häkli toteaa.

 

 

Tuukka Olli