Suunnistuskausi käynnistymässä Ikaalisissa

Kartat kaivetaan pian esiin, kun Ikaalisten Nousevan-Voiman juniorit aloittavat suunnistuskauden.

IKAALINEN. Suunnistajat kirmaavat pian maastoihin. Ikaalisten Nousevan-Voiman lasten ja nuorten suunnistuskausi starttaa 15. huhtikuuta.

Sitä ennen suunnistuksen saloihin tutustutaan labyrinttisuunnistuksella 11. huhtikuuta.

Suunnistuslabyrintti rakennetaan Ikaalisten liikuntahallille, jonne on kutsuttu muun muassa alakoulujen oppilaita tutustumaan suunnistukseen ja seuran toimintaan. Labyrinttisuunnistus on koulupäivän jälkeen avoinna kaikille iltaan asti.

Suunnistuskoulu sekä Vintiöiden ja Tehotiimin suunnistajaryhmien kausi alkaa puolestaan 15. huhtikuuta yläasteella järjestettävällä yhteistilaisuudella.

Suunnistuskoulu eli Viikariryhmä on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille vasta-alkajille, mutta myös niille lapsille, jotka haluavat vielä kerrata taitojaan ennen Vintiö-ryhmään siirtymistä.

Tehotiimi on puolestaan seuran noin 12–13-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille, jotka haluavat kehittyä suunnistajina eteenpäin.

Tehotiimin ja Kyrös-Rastin Stars-ryhmän harjoitukset ovat pääsääntöisesti yhteisiä.

Suunnistuskoulua vetävät Päivi ja Veera Haavisto. Apuohjaajina toimivat Milla Aaltonen, Tilda Tienari ja Kira Holmala.

Vintöiden vetäjinä toimivat Kristiina Oksanen ja Mirja Ojanen. Tehotiimiläisten vetovastuu on Harri Vehkalahdella.

Maustetta tulevaan kauteen junioreille on luvassa leireistä.

Useamman seuran yhteinen leiri toteutetaan juhannuksen jälkeen, ja siinä on mukana suunnistajia Nouskista, Kankaanpään Suunnistajista, Kyrös-Rastista ja Länsi-Lavian Loiskeesta.

 

Elämyksiä luonnossa

– Suunnistus tarjoaa harrastajille haasteita ja upeita elämyksiä luonnossa. Kynnys harrastukseen on matala. Jokaisella on mahdollisuus suunnistaa ja osallistua kilpailuihin ja kuntorasteille omalla tasollaan, painottaa seuran nuorisovastaava Harri Vehkalahti.

Hän muistuttaa myös seurassa yhdessä sovituista reilun pelin säännöistä. Tähän teemaan liittyy myös vastuu ympäristöstä.
– Suunnistus on myös joukkueurheilua parhaimmillaan. Lajissa on paljon yhteisiä tapahtumia, joihin eri ikäiset ja eri tasoiset harrastajat osallistuvat yhdessä.

Nouski on Ikaalisissa ainoa Tähtiseura-laatuohjelman vaatimukset täyttävä seura.
– Tähtiseuran vaatimuksiin kuuluu esimerkiksi toiminnan suunnitelmallisuus, ohjaajien koulutus, harjoitusten laadukkuus ja toiminnan ympärivuotisuus. Näitä kaikki pidämme yllä, Vehkalahti sanoo.

 

Terhi Palonen