Susanna Hakala siirtyi perussuomalaisten ryhmään

Perussuomalaisten ryhmään siirtynyt Susanna Hakala antaa äänensä valtuuston puheenjohtajiston vaalissa, joka käytiin suljettuna lippuvaalina.

IKAALINEN Keskustan listoilta kaupunginvaltuustoon valittu Susanna Hakala on eronnut keskustan ryhmästä ja siirtynyt perussuomalaisten valtuustoryhmään sitoutumattomana.
Hakala kertoo tiedotteessaan, että taustalla toukokuun lopussa tapahtuneelle keskustan ryhmästä eroamiselle olivat molemminpuolisen luottamuksen puuttuminen ja vaalituloksen ”nollaaminen”. Hakalan mukaan tämä ajoi hänet tilanteeseen, ettei hän voi tukea Ikaalisten keskustan politikointia eikä heidän poliittista katsomustaan elinkeinopolitiikasta.
– Kelpasin ehdokkaaksi keräämään ääniä puolueelle, mutta paikkajaossa en ollut tarpeeksi ”pätevä” äänimääräni mukaisiin luottamuspaikkoihin, Hakala toteaa tiedotteessaan.

 
UutisOivalle Hakala kertoo, että kyse oli kunnanhallituksen paikasta. Hallitusta johtaa 76 ääntä saanut keskustan Ilmo Kalli, ja keskustan kaksi muuta paikkaa ovat 119 ääntä saaneella Mika Hirvijoella ja 55 äänen Anne Mäkelällä. Hakalan oma äänisaalis oli 70.
Elinkeinopolitiikassa Hakala kritisoi kaupungin toimia.
– Yleensä kysyntä määrää tarjonnan, mutta täällä kaupungin toimesta tehdään tarjontaa. Tämä ei ole demokraattista kaikkia yrityksiä kohtaan, koska täällä on yrityksiä, jotka ovat omalla rahalla laittaneet yrityksen pystyyn. Pitäisi ottaa huomioon Ikaalinen ja sen hyvinvointi kokonaisuutena, eikä ajaa tiettyjä asioita.
Hakala toteaa kannattavansa edelleen valtakunnallista keskustaa. Hän pitää myös mahdollisena oman ryhmän perustamista alkaneella valtuustokaudella.

Liisa Raipala