Suomen Cup alkaa tänään: IU:n Niemelä voi räjäyttää pankin jo tulevalla kaudella

hilla niemelä ikaalinen iu hiihto vuokatin cupNäin Hilla Niemelä taisteli viime vuoden lumilla.

IKAALINEN. Viikonloppuna starttaa kotimainen hiihdon kilpailukausi, kun Vuokatissa hiihdetään Suomen Cup -osakilpailut. Sunnuntain viestissä on mukana myös Ikaalisten Urheilijoiden naisten joukkue hiihtojärjestyksessä Maaret Pajunoja, 28, Katariina Lonka, 23 ja Hilla Niemelä, 16.
Longalle Vuokatin kilpailu on ensiesiintyminen kisaladuilla Ikaalisten Urheilijoissa pitkän toipumisjakson jälkeen.
– Jännittää todella paljon! Viime kaudella en päässyt vammojen takia kilpailemaan, joten edellisestä kisasta on vierähtänyt aikaa. Oma kunto ja vauhti on sen takia hieman arvoitus, mutta intoa kyllä löytyy kisaamiseen, Lonka kertoo.

Ensimmäisen kisaviikonlopun ohjelmassa ovat vapaan tyylin sprintti sekä viesti 3×4 kilometriä perinteisellä. Koko IU:n joukkue hiihtää molempina päivinä. Molemmat matkat ovat mieluisia Pajunojalle, joka uskoo joukkueen kehittyneen.
– Kauden avauksessa kaikki ovat epävarmoja missä mennään. Luotto tyttöihin on kuitenkin kova. Katariina on erittäin lahjakas ja hänen vauhtinsa tulee varmasti kasvamaan kauden edetessä. Hilla on kehittynyt Vuokatissa asuessaan ja on nuorena urheilijana ottanut isoja harppauksia viime kaudesta.

Testitulokset ovat parantuneet minuuttitolkulla, myhäilee Pajunoja.

Ihan kaikkia joukkueen jäseniä ei vielä Vuokatissa nähdä. Joukkueen ykköstähti Krista Pärmäkoski leireilee tällä hetkellä maajoukkueen mukana Italian Val Senalesissa ja aloittaa kautensa marraskuun toisena viikonloppuna Suomen Cup -osakilpailuissa Rovaniemellä. Sini Alusniemi pitää hienosti sujuneen maastopyöräilykauden jälkeen pienen hengähdystauon ja aloittaa kilpailemisen joulukuun puolella.

Hiihdon Suomen Cup –kilpailuja voi tuttuun tapaan seurata Ylen kanavilla.