Sinileviä edelleen vähänlaisesti – seudulla ei yhtään havaintoa

Kuva: UutisOivan arkisto. Haverinkaan rannasta ei ole tänä kesänä löydetty sinilevää.

OIVASEUTU. Sinilevähavainnot ovat edelleen vähissä koko seudulla. Seudulla ei ole tehty yhtään kirjattua havaintoa sinilevästä. Koko Pirkanmaalla levää on havaittu vain Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannalla, Pirkkalan Pyhäjärven Kranstolpan uimarannalla sekä Sastamalassa Houhajärvellä. Näissäkin paikoissa levää on havaittu vain vähän.

Yleisöhavaintoja sinilevästä on tehty lisäksi Sastamalan Ylistenjärvestä ja Ekojärvestä, Lempäälän Mäyhäjärvestä, Ylöjärven Valkeekivenlahdelta Vasaman edustalta sekä Kannistonlahdelta, Juupajoen Ylimmäiseltä Savijärveltä, Vesilahden Suonojärveltä sekä Virtain Toisvedeltä. Nämä havainnot ovat verkkopalvelu Järviwikin käyttäjiltä.

Sinilevähavaintoja on Pirkanmaalla vähemmän kuin edellisinä kesinä samaan aikaan.
Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Järven eri osissa ja muissa vesistöissä tilanne voi olla erilainen.

Järvivesien lämpötila on pysynyt matalalla, mikä vaikuttanee sinilevän yleisyyteen. Ikaalisissa Toivolansaaren havaintopaikalla lämpötila oli toissapäivänä 17,4 astetta. Hämylänlahdessa veden lämpötila oli 18,1 astetta.
Hämeenkyrössä Järvenkylänjärven lämpötila pääsi yli kahdenkymmenen. Toissapäivänä mitattu lämpötila oli 21 astetta.

 

Nina Ylinen