Silminnäkijä: Poliisi kiilasi autoa Timinsaarentien kohdalla

Takaa-ajo jätti jälkensä Ikaalisten Sikuriin, missä miehet saatiin kiinni.

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN. Sunnuntai-iltana Ikaalisten Sikuriin päättyneellä takaa-ajolla on runsaasti silminnäkijöitä. Hämeenkyröläinen Pasi Harjula oli ajamassa pitkin kolmostietä Ikaalisten suunnalta kohti Hämeenkyröä, kun hän näki poliisiauton törmäävän takaa-ajettavaan autoon.

– Poliisi kiilasi autoa Timinsaarentien kohdalla, mutta eivät saaneet sitä vielä siinä kohtaa pysähtymään. Kyllä siinä Volvon perä lyheni ja autosta tavaraa putosi, Harjula kertoo.

Poliisi sai takaa-ajettavat kiinni muutaman kilometrin päässä Sikurissa. Kiinniotosta on internetissä video, jonka Harjula on nähnyt.

– Se jälki, mikä Volvossa on, tuli Timinsaarentien kohdalla.

Kiinnioton jälkeen Timinsaarentien ympäristö suljettiin ja poliisi suoritti alueella tutkintaa.

 

Kaksi miestä otettu kiinni

Keskusrikospoliisi kertoi maanantaina, että tapauksen tiimoilta on otettu kiinni kaksi miestä. He ovat syntyneet vuosina 1989 ja 1994 ja ovat Ruotsin kansalaisia. Tapahtumaketjun juuret ovat Porvoossa, jossa kiinniotetut henkilöt ampuivat päin poliisia.

Poliisia kohti ammuttiin myös takaa-ajon yhteydessä ja heitä päin ajettiin. Kolme poliisin ajoneuvoa vaurioitui, henkilövahinkoja ei tapahtunut.

Porvoon tapahtumien osalta miehiä epäillään kahdesta murhan yrityksestä. Takaa-ajon osalta rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Tutkinnat jatkuvat muun muassa epäiltyjen kuulusteluilla, teknisillä tutkimuksilla ja vihjeiden läpikäymisellä. Poliisi kiittää kansalaisia vihjeistä ja havainnoista.

 

Tuukka Olli

Lue myös: Hurja takaa-ajo kolmostiellä (25.8.2019)