Seurakunnissakin karsitaan kokoontumisia koronan vuoksi

kirkko seurakunta ikaalisten kirkkoKuva: UutisOivan arkisto

OIVASEUTU. Kirkkohallitus ja tuomiokapitulit ohjeistavat seurakuntia luopumaan kaikista sellaisista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien (jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, hautaustoimi, sielunhoito, diakoninen avustustoiminta) hoitamisen kannalta.

Ikaalisten seurakunta on päättänyt perua ensi viikosta alkaen kaikki tilaisuudet jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta. Jumalanpalvelukset tullaan enimmäkseen viettämään sanajumalanpalveluksina.

Ikaalisten seurakunta avaa maanantaina 16. maaliskuuta tukipuhelimen, josta tavoittaa seurakunnan työntekijän aina maanantaista perjantaihin kello 9-18. Tukipuhelimen numero on 03 454 0044.

Seurakunta aloittaa myös yhteistyön Ikaalisten kaupungin kanssa ihmisten auttamiseksi.

Ylöjärven seurakunnassa retket, leirit, ryhmät, konsertit, seurakuntatilaisuudet ja tapahtumat on peruttu 12. maaliskuuta alkaen toistaiseksi. Keskeytys ei koske koululaisten iltapäiväkerhoa.

Jämijärvellä osana Kankaanpään seurakuntaa koronatilanne vaikuttaa jumalanpalvelusten aikatauluihin. Kankaanpään vs. kirkkoherra Mika Nokelainen kertoo, että seurakunta noudattaa viranomaisten ja tuomiokapitulin suosituksia rajoittaa kokoontumisia.
– Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset pidetään, mutta jumalanpalvelusten alkamisajat porrastetaan. Valtaosa jumalanpalveluksista pidetään sanajumalanpalveluksina, joissa ei ole tarjolla ehtoollista.

Sunnuntaista 22. maaliskuuta alkaen jumalanpalvelus alkaa Kankaanpäässä kello 10, kun kappeliseurakunnissa Jämijärvellä ja Honkajoella jumalanpalveluksien alkamisajat ovat kello 13 ja kello 16. Koska päätös aikataulujen porrastamisesta on tuore, tarkat päiväkohtaiset aikataulut ovat vielä auki.

Hämeenkyrön seurakunnassa jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina ja kirkolliset toimitukset hoidetaan normaalisti.

Kirkkoherranviraston aukioloaikoihin ei toistaiseksi ole tehty muutoksia ja diakoniavastaanotto toimii normaalisti, mutta diakoniatyöntekijöihin pyydetään ottamaan yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse.

Muu seurakunnan järjestämä toiminta, kuten nuortenillat, kerhot ja muut kokoontumiset keskeytetään toistaiseksi.

Sakari Ilomäki

Uutista on päivitetty 13.3. klo 17.30. Lisätty Hämeenkyrön seurakunnan toimintaa koskevat muutokset.