Seudulla äänestettiin ennakkoon vilkkaasti

eduskuntavaalit 2019 hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala ylöjärvi

OIVASEUTU. Ennakkoäänestys oli seudun kunnissa vilkasta. Verrattuna vuoden 2015 eduskuntavaaleihin ennakkoäänestysprosentti nousi kaikissa muissa alueen kunnissa paitsi Ikaalisissa.

Vaikka Ikaalisissa nousua ei nähty, kaupungin äänestysaktiivisuus oli maakunnan kärkipäätä ja ennakkoäänestysprosentti oli lähes sama kuin neljä vuotta sitten.

Ikaalisissa ennakkoon äänensä antoi 2 329 ihmistä, jolloin ennakkoäänestysprosentiksi muotoutui 40,6. Viime vaaleissa Ikaalisten ennakkoäänestysprosentti oli 40,7. Ikaalisia vilkkaammin Pirkanmaalla äänestettiin vain Kihniössä, Nokialla, Ruovedellä, Parkanossa, Pirkkalassa ja Orivedellä.

Hämeenkyrössä ennakkoon äänestäneiden osuus nousi reippaasti. Ennakkoon kävi äänestämässä 3 204 kuntalaista ja ennakkoäänestysprosentiksi muodostui 39,3. Viime vaaleissa prosentti oli 35,2.

Myös Jämijärvellä äänestettiin vilkkaasti. Äänioikeuttaan on tähän mennessä käyttänyt 706 kuntalaista, ennakkoäänestysprosentti kipuaa näin 45,5:een. Jämijärven ennakkoäänestysprosentti oli Satakunnan toiseksi korkein, ainoastaan Kankaanpäässä mentiin edelle, siellä äänioikeuttaan käytti 50,1 prosenttia asukkaista.
Viime eduskuntavaaleissa Jämijärven ennakkoäänestysprosentti oli 45,5.

Ylöjärvellä ennakkoon kävi äänestämässä 8 652 ihmistä, siellä ennakkoäänestysprosentiksi muotoutui 37,7. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa prosentti oli 31.3.

Pirkanmaan ennakkoäänestysprosentti oli 39,5 ja Satakunnan 40,6. Pirkanmaalla ja Satakunnassa on äänestetty vilkkaammin kuin koko maassa keskimäärin: koko maan ennakkoäänestysprosentti oli 36,1.

 

Tuukka Olli