Seitsemisessä alkuvuodesta yli 10 000 kävijää enemmän

seitseminen seitsemisen kansallispuistoKuva: UutisOivan arkisto

IKAALINEN, YLÖJÄRVI. Seitsemisen kansallispuistossa kävi tammikuu–heinäkuu -välisenä aikana 40 648 kävijää, mikä on 14 029 enemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan. Kävijämäärä kasvoi siis 53 prosentilla.

Kävijämäärän kasvu on linjassa koko maan kansallispuistojen kävijämäärän kanssa. Kaikkien kansallispuistojen yhteenlaskettu kävijämäärä kasvoi 20 prosentilla viime vuodesta. Kansallispuistoihin tehtiin yhteensä 2,4 miljoonaa käyntiä, mikä on 400 000 käyntiä enemmän kuin edellisvuonna.

Eniten prosentuaalista kasvua oli Helvetinjärven kansallispuistossa, jossa kävijämäärä kasvoi 158 prosentilla.

Kansallispuistojen käyntimäärien kasvu on monen tekijän summa, kerrotaan Metsähallituksen Luontopalvelujen tiedotteessa.

Koronakevät nosti lähiretkeilykohteiden suosion ennen näkemättömiin lukemiin. Metsähallituksen Luontopalvelujen saama lisärahoitus kansallispuistojen maastopalvelujen korjausvelan kuromiseen tuli niin ikään oikeaan aikaan: parannetut reitit ja taukopaikat tekivät kansallispuistoista entistä parempia vierailukohteita myös ensikertalaisille. Neuvonnan merkitys uusille asiakkaille korostui niin verkossa, maastossa kuin luontokeskuksissa.

– Kun pandemian helpottuessa kansainväliset asiakkaat palaavat kansallispuistojen kävijöiksi uskomme tänä vuonna saavutettavan käyntimäärätason pysyvän ellei kasvavan tulevina vuosina, luontopalvelujohtaja Timo Tanninen Metsähallituksesta toteaa tiedotteessa.

 

Nina Ylinen