Seitsemisen poluilla juostiin hellesäässä

Polut houkuttleivat paikalle tänä vuonna 120 juoksijaa. Kuva: Veera Haavisto

IKAALINEN. Viides Seitsemisen polkujuoksu keräsi 120 osanottajaa sunnuntaina 9. elokuuta Koveron perinnetilalle Ikaalisten Nouseva-Voiman isännöimässä tapahtumassa. Aurinkoinen ja puolenpäivän jälkeen jo helteinen sää sai juoksijoilla hien virtaamaan, joten huoltopisteitten juomatarjoilu oli enemmän kuin tarpeen. Polut ja pitkospuut olivat sopivan kuivia ja reittimerkinnät selkeitä, joten puitteet Seitsemisissä olivat kohdallaan. Maalissa kuultiinkin jälleen paljon kiitosta niin tapahtumajärjestelyistä kuin kansallispuiston hienoista maisemista.

Varsinaiset kilpasarjat olivat vain naisten ja miesten pisimmällä eli 19 kilometrin reitillä. Naisten sarjassa saatiinkin uusi reittiennätys, kun aiemmin MM-tason suunnistajana tunnettu Anni-Maija Fincke kellotti ajan 1.25.38. Myös kisan kakkonen, swimrunia päälajinaan harrastava Jasmina Glad-Schreven alitti niukasti entisen Heidi Haapasalon nimissä olleen ennätyksen ajallaan 1.29.47. Kolmantena maaliviivan ylittänyt Anne Kiljunen jäi jo selvästi.

Miesten sarjassa Thomas Schreven sai juosta omassa yksinäisyydessään. Voittoaika 1.19.50 jäi kuitenkin seitsemän minuuttia Nouskin huippusuunnistaja Aleksi Karppisen reittiennätyksestä. Kova suoritus silti 48-vuotiaalta Schreveniltä, joka vaimonsa Jasminan parina tähtää swimrunin MM-kilpailuihin. Toisena miesten sarjassa maaliin juoksi Jani Tuovinen ajassa 1.25.29, kolmas eli Joseph Pittam jäi reilummin, mutta pystyi loppukirissä pesemään monta kilpakumppania.

19, 9,4 ja 5,4 kilometrin kuntosarjoissa ikäjakauma oli suuri, ja ilahduttavaa oli, että lyhimmillä matkoilla oli mukana myös useita nuoria. 9,4 kilometrin reitillä palkittiin nopein alle 16-vuotias, joka oli Kooveen Eero Siivonen ajalla 49.54. 5,4 kilometrin matkalla kaikista vauhdikkaimmin eteni 13-vuotias Nouskin Meeri Niemenmaa ajalla 27.45. Lähellä takana tulivat muun muassa vasta 11- ja 9-vuotiaat Anni ja Aino Siivonen sekä nuorimpana yksin juosseena 7-vuotias Elvin Glad-Schreven. Perhelenkillä oli joukko vielä nuorempiakin polulla viihtyjiä yhdessä omien vanhempien kanssa.

Seitsemisen polkujuoksu on vakiinnuttanut paikkansa elokuun tapahtumatarjonnassa. Vaikka laji on vuosi vuodelta levinnyt ja järjestäjien määrä kasvanut, tuntuu siltä, että erityisesti nämä kansallispuistoissa juostavat ovat suosiossa. Ilahduttavaa oli, että ensikertalaisiakin oli paljon mukana ja ylipäätään tällaisena poikkeuskesänä jo se, että tapahtumia voidaan järjestää. Koveron pihapiirissä turvaetäisyyksistä oli helppo pitää huolta. Tapahtuman osanottajamäärällä poluille ei syntynyt tungosta.

 

Outi Borgenström