Samat liikennesäännöt pätevät Ikaalisissakin

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Lukija Harri Salmela antaa täyden tunnustuksen toimittaja Tuukka Ollille tämän kolumnista, joka kertoi Hämeenkyrön omaperäisistä liikennesäännöistä.

– Kirjoitus oli pelkkää asiaa. Säännöt eivät kuitenkaan koske pelkästään Hämeenkyröä, vaan Ikaalisissa on sama juttu.

– Kesäaikaan varsinkin toripäivinä Ikaalinen on vaarallisempi liikkua kuin Mannerheimintie Helsingissä ruuhka-aikaan. Päät pyörivät, vilkkua ei näytetä, joku ajaa välillä 10:tä, välillä 30:n tuntivauhtia.

– Suojatiekäyttäytymiseen on tullut vähän parannusta, mutta kiertoliittymät ovat täkäläisille aivan ylivoimaiset. Olisi joustavampaa niissäkin, jos opittaisiin vilkunkäyttö.

– Myös Ikaalisista löytyy niitä, jotka parkkeeraavat useampaan ruutuun. Ja täällä pidetään palaveria siellä, missä satutaan tapaamaan: vaikka risteyksissä ja myös keskellä kaupan käytäviä.

Pari kertaa lyhyen ajan sisällä Harri Salmelalle on tapahtunut niin, että hän on ollut kääntymässä vasemmalle, kun vastaan tullut autoilija, joka on ajanut suoraan, onkin pysähtynyt antamaan tietä kääntyjälle.

– Onhan se kohteliasta, muttei liikennesääntöjen mukaan.

 

 

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803