Sairaanhoitopiiri: Maskisuositus voimaan Pirkanmaan alueella

koronavirus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkalaKuva: UutisOivan arkisto

OIVASEUTU. Maskisuositus astui voimaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Maskisuositus on voimassa myös Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi eilen suosituksen kasvomaskien käytöstä alueille, joissa on edeltävän kahden viikon aikana todettu koronatartuntoja. Pirkanmaalla on todettu kahden viikon aikana kahdeksan tartuntaa.

Suositukset ovat sairaanhoitopiirikohtaisia.

THL suosittaa kasvomaskia käytettäväksi etenkin joukkoliikenteessä, koronavirustestiin matkatessa sekä ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella, sekä riskialueelta Suomeen saapuvana matkailijana maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin siirtyessä, tai mikäli on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee lisäksi, että kasvomaskia käytetään myös mikäli ennaltaan toisilleen tuntemattomat henkilöt kokoontuvat pidemmäksi aikaa sisätiloihin, jossa etäisyyksien pitäminen ei onnistu – kuten konsertit, teatteriesitykset ja urheilutapahtumat. Toinen sairaanhoitopiirin suosittelema käyttöpaikka on rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät tilaisuudet, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä ja etäisyyksien pitäminen ei onnistu – kuten suuret ulkoilmakonsertit tai festarit.

Kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita.

Kasvomaskia ei tarvitse pitää tilanteissa, joissa etäisyyksien pitäminen on mahdollista. Suosituksen ulkopuolelle jäävät myös vakiintuneet yhteisöt, kuten koulut, päiväkodit, toimistomuotoiset työyhteisöt sekä harrastusryhmät.

 

Nina Ylinen

Lisätietoa: THL suosittaa kasvomaskin käyttöä (THL.fi)