Räpsä nousi naisten Ykköspesikseen

räpsä ykköspesis naisetRäpsä ja Siilinjärven Pesis pelaavat nyt molemmat Ykköspesiksessä, vaikka nousukarsinnan voiton vei SiiPe. Kuvassa syttölautasen äärellä joukkueiden lukkarit: Räpsän Nea Koskela ja SiiPe:n Johanna Karjanlahti.

HÄMEENKYRÖ. Hämeenkyrön Räpsä nousee naisten Ykköspesikseen. Sarjapaikasta päätti maanantaina pesäpalloliiton operatiivinen johtoryhmä. Räpsän kanssa Ykköspesikseen nousi neljä muuta joukkuetta, Espoon Pesis, Mailajuniorit Kankaanpäästä, Mailattaret Vaasasta ja Oulunsalon Vasama.
Naisten Ykköspesiksen sarjapaikkaa haki kaikkiaan 11 Pesäpalloliiton jäsenseuraa.

Muut sarjan joukkueet ovat Jalasjärven Jalas, Janakkalan Jana, Joensuun Maila, Nurmon Jymy Seinäjoelta, Pesäkarhut 2 Porista, Pöytyän Urheilijat, Roihu Helsingistä, Tyrnävän Tempaus, Ylivieskan Kuula sekä nousijajoukkueina suomensarjasta Kajaanin Pallokerho ja Siilinjärven Pesis.
– Otimme päätöksen noususta vastaan todella tyytyväisinä. Se osoittaa sen, että seura ja erityisesti joukkue on sellaisella tasolla, joka oikeuttaa valtakunnan toiseksi ylimmälle sarjatasolle, sanoo Räpsän puheenjohtaja Tomi Ahola.

 

Viimeksi vuonna 2007

Hämeenkyrön Räpsä nousi ensimmäisen kerran Ykköspesikseen kaudelle 2007 ja jatkoi taivaltaan myöhemmin Superpesikseen asti Mansen Räpsä -yhteistyönä vuosina 2013-2015.
Espoon Pesis on seurahistoriassaan ensimmäistä kertaa edustettuna pesäpallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Oulunsalon Vasama tekee paluun naisten Ykköspesikseen 15 vuoden tauon jälkeen oltuaan sarjassa mukana 2002-2004. Mailattaret Vaasasta jatkaa kolmannelle peräkkäiselle kaudelleen Ykköspesiksessä. Mailajuniorit Kankaanpäästä palaa sarjaan vain yhden välivuoden jälkeen.

Naisten Ykköspesiksen joukkueet jaetaan jatkossa kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Omassa lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja ja toisen lohkon joukkueita vastaan kertaalleen. Runkosarjan ottelumääräksi muodostuu näin 22 joukkuetta kohden.
– Päätöksiä lohkojaosta ei vielä ole, mutta todennäköisesti tulee läntinen ja itäinen lohko, ja Räpsä sijoittuu läntiseen.
– Nousu Ykköseen nostaa luonnollisesti kustannuksia, mutta ei dramaattisesti. Seuran talous on vakaalla pohjalla. Yksi kriteeri nousuun oli, että seuran talous on kunnossa. Tältä osinkin Räpsä täyttää vaatimukset, Ahola toteaa.

 

Terhi Palonen