Posti-Hilma lenkkeiltiin jälleen

posti-hilma karhen lenkkiKokonaisuudessaan 30 kilometrin Posti-Hilman lenkki juostiin, käveltiin ja kärrryiltiin jälleen Karhella. Sää suosi ulkoilijoita.

VILJAKKALA. Karhen ja Perämaan alueella 1930- ja 1940-luvuilla postinjakajana toimineen Hilma Syrjän raskasta ja tärkeää työtä arvostava Posti-Hilman lenkki juostiin, käveltiin ja pyöräiltiin Karhella 21. heinäkuuta, nyt jo 42. kerran.

Matkaan lähti ja myös maaliin saapui tällä kertaa tasan 50 lenkkeilijää.

Heinäkuinen sunnuntai tarjosi lenkkeilijöille ihanan sään, kauniit ja vaihtelevat maisemat, mukavaa lenkkiseuraa ja tietenkin hyvää mieltä omasta suorituksesta. Lenkkeilytapahtuman järjestelyistä vastasi Karhe-Seura.

Opasteilla ja nauhoilla merkityt reitit ja kahdeksan mehuasemaa matkan varrella sekä maaliin päästyä maistuvat voileipäkahvit auttoivat osallistujia jaksamaan. Reitin saattoi valita oman mielensä mukaan: joko 10 kilometrin Mini-Hilman, 15 kilometrin Puoli-Hilman tai täyden 30 kilometrin koko Hilman. Reitti kiertää Karhe-järven kokonaan ympäri ja matkan varrella sivuttiin muitakin paikkakunnan pienempiä järviä.

Tänä vuonna lenkkeiltiin poikkeuksellisen juhlallisesti Ylöjärven kaupungin 150-juhlavuoden merkeissä.

Iloiset ilmeet lähdöstä maaliin todistivat Juhla-Hilman lenkkipäivän tekevän hyvää sekä kunnolle että mielelle!

Päivi Paananen