PoSassa palataan miltei normaalitilaan

terveyskeskus lääkäri ikaalinen hämeenkyrö jämijärvi viljakkalaKuva: UutisOivan arkisto

JÄMIJÄRVI. Huhtikuun puolivälissä suljettu Jämijärven peruspalvelukeskus avattiin tänään maanantaina. PoSa varautui koronaepidemiaan keskittämällä kaikki pavelut Tapalan, Karvian ja Pomarkun peruspalvelukeskuksiin. Nyt koronavirustilanne on kuitenkin alueella hyvin rauhallinen, joten palvelut palasivat pääosin normaalitilaan.

Asiakkaita kehotetaan asioimaan peruspalvelukeskuksissa rohkeasti, sillä virustilanne on alueella hyvin hillittyä. PoSassa ollaan huolissaan etenkin riskiryhmien sairauksien hoidosta, joten heidän toivotaan varaavan tästedes vastaanotolle käyntejä normaalisti. Peruspalvelukuntayhtymä kehottaa hoitamaan sairauksia nyt, kun epidemiatilanne on vielä rauhallinen.

Yli 70-vuotiaille pyritään järjestämään välttämättömiä vastaanottoaikoja hygienia ja väljyys huomioiden.

Hengitystieoireisena ei edelleenkään sovi saapua ajanvarausvastaanotolle, vaan ottaa yhteyttä flunssa-poliklinikalle.

PoSa jatkaa suun terveydenhuoltoa normaalisti, ja myös uusia tarkastuksia aletaan nyt tekemään. Jämijärven hammashoitola on jatkossa auki maanantaista keskiviikkoon tai torstaihin.

Kouluterveydenhuollossa keskitytään nyt tarkistamaan kaikki yhdeksäsluokkalaiset ja tulevat ekaluokkalaiset. Kaikki rokotukset hoidetaan ensimmäisenä, samoin erityisiä tutkimuksia tai seurantaa vaativat lapset ja nuoret. Rutiininomaisia kiireettömiä ikäluokkatarkastuksia jatketaan resurssien sallimissa rajoissa.

Neuvoloissa keskitytään perhesuunnitteluun, äitiysneuvoloihin ja korkeintaan 18 kuukautta vanhoihin vauvoihin. Kuitenkin myös lisäselvittelyä vaativat lapset ja perheet huomioidaan edelleen.

 

Nina Ylinen