Poliisi varoittaa: Pidä pankkikorttisi turvassa jouluostoksilla!

OIVASEUTU. Pidä maksukorttisi erityisen tiukasti hyppysissä jouluostoksilla, muistuttaa poliisi. Sisä-Suomen alueella on tapahtunut joulun alla useampikin pankkikortin anastus. Lisäksi varastetuilla korteilla on onnistuttu nostamaan automaatista huomattavia summia rahaa.

Vastaavia tapauksia on ilmeisesti ollut ympäri Suomea.

Yhteistä tapahtumille näyttää olevan asiakasruuhkien hyväksikäyttäminen kauppaliikkeissä ja todennäköisesti asiakkaan pin-koodin urkkiminen ostotapahtuman yhteydessä, poliisista kerrotaan.

Asiakkaan kauppaliikkeessä tekemän ostotapahtuman jälkeen hänen luokseen on tullut heikosti englantia puhuva pariskunta. He ovat kysyneet asiakkaalta esimerkiksi reittiohjeita. Keskustelun aikana asiakkaalta katoaa pankkikortti – ja myöhemmin tililtä rahat.

Poliisi pyytääkin ihmisiä kiinnittämään huomiota sekä tunnusluvun suojaamiseen että yleisesti pankkikorttien tallessa pitämiseen.

Erään tapahtuman yhteydessä rikollisten toiminta oli ollut niin huomaamatonta, että asianomistaja huomasi pankkikorttinsa katoamisen vasta pankkitililtään hävinneiden eurojen myötä, poliisista kerrotaan.

 

 

Nina Ylinen