Pirkan Pyöräily poikkeusreitillä

Sunnuntaina 10. kesäkuuta ajettavan Pirkan Pyöräilyn reittiin on tehty muutoksia niin Hämeenkyrössä kuin Viljakkalassakin.

HÄMEENKYRÖ, VILJAKKALA. Sunnuntaina 10. kesäkuuta ajetaan Pirkan Pyöräily, jonka reitteihin on tehty muutoksia keväisten routavaurioiden ja lukuisten tietyömaiden vuoksi. Hämeenkyrössä ajetaan Maisematien remontin vuoksi vaihtoehtoista reittiä.

Nokialla ajetaan Siurosta eteenpäin Kuljuntietä, jolta käännytään Ilveskalliontielle, ylitetään Porintie ja jatketaan Jumesniementien, Harjakankaantien ja Heinijärventien kautta takaisin perinteiselle reitille Trossitielle. Heinijärveltä reitti jatkuu Herttualaan ja Häijääntielle kohti Hämeenkyröä. Häijääntieltä kurvataan Kyröspohjaan ja Raipalan ristin kautta Kehäkukalle.

Kehäkukalla on pyöräilyn huoltopiste, jonka jälkeen Pappilanjoen sillalla on pyöräilijöille erotettu kapea käytävä ajoradan reunasta. Tällä kohdalla on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Hämeenkyröstä jatketaan kohti Viljakkalaa Kylmäojantietä, jolta poiketaan korvaavalle reitille Lintuharjuntielle, jotta vältetään Litukan ja Viljakkalan välillä oleva tietyömaa.
Lintuharjuntieltä käännytään Ylöjärventielle STOP-merkin takaa, joten siinäkin vaaditaan erityistä tarkkaavaisuutta.

Sakari Ilomäki