Pinsiön Taimisto on Vuoden laatutuottaja

Yrittäjä Sami Pihkoluoma luotsaa Pinsiön Taimistoa.

HÄMEENKYRÖ. Pinsiön Taimisto on valittu taimitarhatuotannon Vuoden laatutuottajaksi. Kotimaiset Kasvikset ry nimeää taimitarha-alalta laatutuottajaksi kolmen vuoden välein yrityksen, jonka tuotteet ja toiminta täyttävät korkeimmat vaatimukset.

Perusteluissa todetaan, että yrittäjä Sami Pihkoluoman luotsaama Pinsiön Taimisto liputtaa näkyvästi kotimaisuuden puolesta. Tuotannossa suositaan kestäviä kotimaisia lisäyslähteitä aina kun se on mahdollista. Pinsiön Taimistolla arvostetaan lähituotantoa ja lisäysmateriaalin alkuperä on pääosin oman taimiston alueelta tai ainakin lähikunnista.

Taimistolla kasvatetaan puuvartisia koriste- ja hyötykasveja eli puita ja pensaita noin 6 hehtaarin alalla. Havukasveja on perinteisesti laaja valikoima viljelyssä. Valikoimaa lisää melkoisesti erikokoisten myyntitaimien määrä.

Taimisto kasvattaa itse monivuotisia taimia. Tämän lisäksi myymälään hankitaan yksi- ja monivuotisia taimia myyntiin muilta kotimaisilta tuottajilta sekä ulkoa tarkkaan valituilta kasvattajilta.

 

Katri Linnikko