Pellolla pesivät linnut

Elämme jälleen kevätaikaa, joka on kiireistä monelle maanviljelijälle, koska pellot on saatava mahdollisimman nopeasti kylvettyä ja kasvun alkuun.

Haluankin tässä muistuttaa asiasta, joka siinä kiireessä saattaa unohtua, ja se on kynnöspellolla pesivät linnut.

Jouduin viime keväänä surukseni toteamaan, kuinka traktori täysin surutta oli tuhonnut lintujen pesät. Niitä sattui siinä pellolla olemaan useampi. Siinä ne emot olivat pellonlaidalla ja suunnittelivat varmasti muuttomatkaa.

Poissa oli entinen malli, jossa viljelijä laittoi tikun pesän merkiksi ja kiersi sen peltoa äestäessään ja kylväessään ja kun sadon korjuun aika tuli, linnut olivat lähteneet.

Nykyiset isotkin traktorit ovat kuitenkin niin hyvin varusteltuja, että niistä on hyvä näkyväisyys joka puolelle, siksi haluan uskoa, että kuljettaja huomaa ja väistää lintujen pesäpaikat. Ja tämä näkemäni oli vain poikkeus joukossa.

Toki ymmärrän, että on kiire, kun kylvettävää on kymmeniä hehtaareja ja kello käy, silti toivon, että lintujen pesät säästyisivät.

Luonto ja linnut sen myötä ovat arvokkaita ja niitä on meidän kaikkien suojeltava, jotta lapset ja lapsenlapset saavat myös nähdä rikkaan lintukantamme, eikä vain tyytyä kuviin, tyyliin näitäkin lintuja meillä oli.

Kiitos sinulle, joka välität ja säästät pesät.

 

Lintujen puolesta

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803