Pärmäkoski Tour de Skille hyvin valmistautuneena

Krista PärmäkoskiKrista Pärmäkoski on valmiina Tour de Skin haasteisiin. Kuva: Lauri Heino.

IKAALINEN. Ikaalisten Urheilijoiden ja Suomen Krista Pärmäkoski leireili koko jouluajan viime perjantaista alkaen korkealla Sveitsin Pontresinassa. Ohi on sairastelu, jonka takia hän jätti maailman cupin hiihdot viikonvaihde ennen joulua väliin.
Arki joulun jälkeen alkoi lyhyellä matkalla Lenzerheideen.
Sveitsin Lenzerheidessa hiihdetäänkin Tour de Skin ensimmäiset osakilpailut: lauantaina sprintti ja sitten normaalimatkojen yhdistelmäkilpailu, sunnuntaina perinteisellä ja uudenvuodenpäivänä vapaalla.
Sveitsistä Tour de Ski -kulkue jatkaa Saksan Oberstdorfiin: keskiviikkona sprintti ja torstaina naisilla 10 ja miehillä 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Kiertue päättyy tutusti Italian Val de Fiemmessä loppiaisviikonvaihteen normaalimatkaan sekä 9 kilometrin hiihtoon ja nousuun Alpe Cermisille.
Krista Pärmäkosken suunnitelmana on hiihtää koko Tour de Ski, ja hän onkin Suomen ykköstykki uudenvuoden kisakiertueella. Jämin Jänteen Ristomatti Hakola on etukäteen ilmoittanut päättävänsä kiertueen

jo Oberstdorfissa.
Ikaalisten Urheilijoiden tähti ei nimeä Tour de Skiltä suosikkiosakilpailuja. Haastavimpia ovat ehkä kolme ensimmäistä kisaa korkealla, mutta jouluajan onnistunut leiritys on antanut niihin hyvän valmistautumisen.
Vaikka moni kova kilpakumppani jää vuodenvaihteen tourneelta pois, Krista Pärmäkoski odottaa haastajia esimerkiksi Norjan ja Yhdysvaltojen hiihtäjättäristä.
– Uskon, että suomalaisilta löytyy vauhtia haastaa kärkeä loppuun asti.

Päivi Seppälä