Ovaskalle vahva mandaatti kolmostien kunnista

Jouni Ovaskan tukijoukko repesi riemuun, kun vaalitulos vahvistui. Ovaskan kainalossa hänen eteensä vahvasti kampanjoinut Mervi Pulkkinen. Riemuun yhtyivät myös Klaus Pentti ja Sanna Isopahkala.

HÄMEENKYRÖ. Uutena kansanedustajana eduskuntaan valittu Jouni Ovaska (kesk.) on maanantaiaamuna levollisissa tunnelmissa. Kova työ on tuottanut tulosta.
– Olen siihen todella tyytyväinen. Vaikka puolueella meni heikosti, oma äänimäärä nousi lähes tuhannella.

Hämeenkyröstä kotoisin olevasta, vaikkakin tällä hetkellä Tampereella asuvasta Ovaskasta kolmostien varsi saa kahden tyhjän kauden jälkeen oman edustajan.
– Odotukset ovat varmasti kovat, joten nyt lähdetään tekemään töitä. Kolmostie on meidän ykköshanke, ja sitä lähden voimakkaasti viemään eteenpäin, Ovaska lupaa.

Tuore kansanedustaja korostaa, että hänellä on juuret Hämeenkyrössä, joten hän pitää vahvasti oman kotiseutunsa puolta jatkossakin. Hän iloitsee siitä, että sai vahvan tuen myös Ikaalisista ja Ylöjärveltä. Sekä Hämeenkyrössä että Ikaalisissa hän oli selkeä äänikuningas.

Kansanedustajana Ovaska haluaa ajaa myös koulutusasiaa ja varsinkin ammatillisen koulutuksen rahoituksen parantamista.
– Perusrahoitusta pitää saada nostettua. Ammatillisessa koulutuksessa oli uudistus ja leikkaukset päällekkäin, mikä monessa paikkaa murensi ammatillisen opetuksen saatavuutta. Myös lähiopetusta ja ohjausta tarvitaaan lisää niin kouluille kuin työpaikoillekin, Ovaska tuumaa.

Toiveita mahdollisista valiokuntapaikoista tuore kansanedustaja ei tässä kohtaa vielä lähde miettimään.
– Katsotaan ensin rauhassa, miten hallitusneuvottelut lähtevät etenemään.

 

Katri Linnikko